Annonse

Test av Gregory Denali 100 Basalt Black

Test av Gregory Denali 100 Basalt Black

Lett sekk for tunge løft

Gergory Denali 100 er designet for å være så lett som mulig, men fortsatt ha bærekomfort for bører opp til 35 kg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

Den er derfor strippet for alt produsenten kaller unødvendige detaljer. Fusion-Flex bæresystemet oppleves stabilt og komfortabelt, også når sekken veier over 30 kg. Det er god bevegelighet i hoftebeltet, med solide spenner som er lett å stramme.

Personlig liker jeg at spennene i hoftebeltet kan byttes i felt, uten å måtte sy eller lime. Det er fort gjort å knuse en av delene i spennen ved uhell, og da er det kjekt å kunne tre inn en ny spenne uten å måtte ha spesialverktøy på lur.

Sekken har avtakbart topplokk, med en stor ytterlomme og en innerlomme med nøkkelholder. Det følger med noen reimer som gjør det teoretisk mulig å bruke topplokket som en liten dagstursekk/fiskeveske. Hvis man ønsker å spare ytterligere vekt, kan også hoftebeltet og aluminiumspilene i ryggen tas av – sikkert kjekt for fjellklatrere, men ikke så viktig for et fluehue på fisketur.

Sekken har ikke sidelommer, men en stor, delbar frontlomme, som f.eks. kan romme en snøspade til vinterturer. Jeg trodde mangel på sidelommer ville bli et savn, men det ble det ikke i praksis. Topplokklommen er stor nok til regnjakke, ulltrøye til pausene og kartmappen.

Den har en drøss med festemuligheter til isøks og stangrør, med tre kompresjonsreimer på hver side. Stikklommer på hver side av sekken, gjør at man kan være trygg på at stangrørene ikke sklir ut og blir borte.
Denali har tilgang til hovedrommet via en glidelås på siden av sekken, men personlig savner jeg glidelåsåpning i bunn.

Det er vanskelig å få nytte av sideåpningen uten å måtte ta ut nesten alt i sekken. Jeg pakker alltid telt, sovepose og liggeunderlag i bunn av sekken, og da er det herlig frekt å kunne åpne i bunnen og ta ut alt som trengs for å komme kjapt «i hus».

Bæresystemet er ikke regulerbart i rygglengden, man må derfor måle og bestille rett størrelse. Denali 100 leveres i tre rygglengder, jeg har brukt størrelse medium (for en gangs skyld). Det er verdt å finne fram målebåndet en gang, framfor å bære på justeringsmuligheter som aldri brukes.

Jeg har brukt sekken med opptil 31 kg totalvekt, og er veldig fornøyd med passform og bærekomfort. Den er 1,7 kg lettere enn min forrige sekk og det merkes godt! Det største minuset er at den mangler åpning i bunnen av hovedrommet, ellers er det lite å trekke for.

Gregory Denali 100 Basalt Black

Lettvekts anatomisk ryggsekk for folk med behov for mye plass og kapasitet i sekken. Sekken er i utgangspunktet designet med tanke på klatre- og ski ekspedisjoner i alpine miljøer, med fokus på lav vekt og fravær at unødvendige detaljer. 

Volum: 100 liter. 

Vekt: 3,0 kg.

Pris: kr 2999,-

Leverandør: www.fjellsport.no

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS