Annonse

Test av Fauna F40

Test av Fauna F40

Haglesekk som vil mye

Fauna F40 leverer i utgangspunktet bærekomfort i toppklasse med sin nye haglesekk. Men haglehylsteret havnet på hylla en uke ute i jakta.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

Jeg skriver i utgangspunktet, for det stive, skråstilte haglehylsteret kjennes etter min smak litt for godt i ryggen, ikke minst med våpenet i, og blir et irritasjonsmoment.

Hylsteret er festet med borrelås, og ganske enkelt å ta ut. Som regel synes jeg uansett det er mest hensiktsmessig å bære hagla i nevene, hylsteret havnet derfor på hylla en uke ut i jakta.

For vinterjakt, hvor ski og staver inngår, er jeg tilbøyelig til å svelge ubehaget til fordel for det praktiske formålet. Hagla kan nås uten å ta av sekken. Vær imidlertid oppmerksom på at mekanisme og løp er åpent for snø og is når våpenet bæres brukket, slik det her er lagt opp til.

Uten haglehylsteret, er sekken en fryd å bære. Foruten god polstring i bærereimer og rygg, samt et stabilt og godt utformet hoftebelte, bidrar fasongen og gode justeringsmuligheter sågar til en rak og komfortabel kroppsholdning.

Bærereimene legger seg (tross ganske kraftig polstring) godt i skuldergropa, og gir en behagelig skyteopplevelse. Ellers er praktiske detaljer som «integrert» hundekobbel, store og solide glidelåshemper og godt plasserte patronlommer noe man raskt setter pris på.

Sekken er ikke vanntett, men takler noen regnbyger uten at innholdet blir nevneverdig fuktig. For dager med øs pøs hadde det vært kjekt med et regntrekk. Hovedrommet kunne med fordel hatt en liten glidelåslomme til oppbevaring av kort, nøkler etc.

Viltnettet kan ved behov trylles fram fra en lomme i bunnen. Litt upraktisk at det under bruk må hektes av i toppen for å få skikkelig tilgang til rommene i sekken, ikke minst når festeanordningen her er litt knotete.

Fauna F40 er en robust og lydsvak jaktsekk med mulighet for prima bærekomfort. Bæresystemet for hagle er et fordyrende og bare delvis vellykket element jeg kunne klart meg uten. Sekken har ellers mange gode detaljer. Forbedringspotensial på innvendig lomme, viltnett og regntrekk.

Fauna F40

Nyutviklet sekk for jakt med hagle/brekkvåpen. Skråstilt (uttagbart) hylster mellom ryggplate og hovedrom for bæring av våpen i brukket tilstand.

Hovedrom og frontlomme med glidelåsåpning i topp, vannavvisende glidelås i hovedrom.

Kompresjonsreimer. To elastiske, utvendige lommer. Hoftebelte med patronlommer, hundekobbel med BGB-krok.

YKK-glidelåser. Integrert viltnett i egen bunnlomme. Stoffkvalitet i lydsvakt SL-450-3.

Volum: ca. 35 l. Vekt: 1,6 kg.

Pris: kr 2295,-

Leverandør: Fauna Outdoor

Karakter: 4

Powered by Labrador CMS