Hittil er det påvist minst 116 ulv i Norge i vinter. Foto: Thomas Larsen / Istockphoto
Hittil er det påvist minst 116 ulv i Norge i vinter. Foto: Thomas Larsen / Istockphoto

Minst 116 ulver er påvist i Norge i vinter

Så langt er det påvist 116–119 ulver i landet i vinterperioden, ifølge Rovdata. 31 av ulvene er dokumentert døde.
22. mars 2022

Vinterens bestandsregistrering av ulv nærmer seg slutten: 31 av ulvene er dokumentert døde i perioden som følge av lisensjakt, skadefelling og påkjørsel med bil, opplyser Rovdata på sine nettsider

– Så langt i vinter er det påvist 116–119 ulver i Norge og grenserevir, hvorav 44–45 med helnorsk tilhold og 57–59 med tilhold på begge sider av riksgrensen mot Sverige. 15 ulver har foreløpig usikker grensestatus, sier Jonas Kindberg, leder i Rovdata.

Les også: Rovviltnemndene vil felle fire ulverevirer i ulvesonen

De aller fleste ulvene, med unntak av to, er dokumentert i Sørøst-Norge i fylkene Innlandet og Viken. Bege fylkene har forvaltningsområdet for ynglende ulv.

Høgskolen i Innlandet har laget rapporten på oppdrag fra Rovdata, som gir et sammendrag over det som per 15. mars i år er dokumentert og kartlagt om ulvens status i Norge vinteren 2021–2022 i perioden oktober-mars. 

Les også: Staten frifunnet i Høyesterett i ulvesøksmålet fra WWF

Så langt i vinter er det dokumentert fire valpekull i helnorske revir, hvorav Hornmoen, Mangen og Setten med fullstendig tilhold innenfor ulvesonen. I det fjerde helnorske reviret Slettås ble lederparet felt under jakt rett utenfor sonen. (©NTB)

Emneord: 

Siste fra Rovdyr

I jaktåret 2021/22 ble det skutt 38 ulv i Norge. Det er det høyeste antallet fellinger siden Statistisk sentralbyrå begynte å måle i jaktåret 1994/95. (Bildet er tatt under kontrollerte forhold). Foto: Torgeir W. Skancke

Ikke vært skutt mer ulv på over tyve år

I jaktåret 2021/22 ble det rapportert 38 skutte ulv, viser oppdaterte tall fra Statistisk sentralbyrå.
Oppdaterte tall viser at antall gauper i Norge nå ligger under bestandsmålet fra Stortinget. Foto: Istockphoto / Dreamnordo

Nå er gaupa under bestandsmålet

For første gang å to år er antallet gauper nå igjen under Stortingets bestandsmål.
Den svenske Riksdagen har bestemt at bestanden av svensk ulv skal ligge mellom 170 og 270 dyr, og at mulighetene for samarbeid med Norge skal undersøkes. Foto: Torgeir W. Skancek (Tatt under kontrollerte forhold)
Ulveforvaltning:

Sverige ønsker å samarbeide med Norge

Den svenske Riksdagen vedtok i forrige uke et bestandsmål for ulv i Sverige. Vedtaket innebærer også at Sverige bør søke samarbeid med Norge om ulveforvaltning.

På forsiden nå