74 gauper kan felles under årets gaupejakt

74 gauper i seks av de åtte rovviltregionene kan felles når gaupejakta starter 1. februar. Det ble klart etter at regjeringa behandlet ferdig klagene på jakta. 
01. februar 2022

– Gaupebestanden i Norge ligger i dag svært nært bestandsmålet nasjonalt. Det er åpnet for kvotejakt på 74 gauper i seks av åtte rovviltregioner. Det er ikke åpnet for gaupejakt i regionene 4 og 5, der bestanden ligger under bestandsmålet, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap).

Rovviltnemndene og Miljødirektoratet fattet fire vedtak om kvotejakt i Rogaland, Møre og Romsdal, Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark, samt tidligere Vest-Agder og Oppland. 

Vedtakene ble klaget inn til Klima- og miljødepartementet, som har landet på å opprettholde disse.

(©NTB)

Emneord: 

Siste fra Rovdyr

I jaktåret 2021/22 ble det skutt 38 ulv i Norge. Det er det høyeste antallet fellinger siden Statistisk sentralbyrå begynte å måle i jaktåret 1994/95. (Bildet er tatt under kontrollerte forhold). Foto: Torgeir W. Skancke

Ikke vært skutt mer ulv på over tyve år

I jaktåret 2021/22 ble det rapportert 38 skutte ulv, viser oppdaterte tall fra Statistisk sentralbyrå.
Oppdaterte tall viser at antall gauper i Norge nå ligger under bestandsmålet fra Stortinget. Foto: Istockphoto / Dreamnordo

Nå er gaupa under bestandsmålet

For første gang å to år er antallet gauper nå igjen under Stortingets bestandsmål.
Den svenske Riksdagen har bestemt at bestanden av svensk ulv skal ligge mellom 170 og 270 dyr, og at mulighetene for samarbeid med Norge skal undersøkes. Foto: Torgeir W. Skancek (Tatt under kontrollerte forhold)
Ulveforvaltning:

Sverige ønsker å samarbeide med Norge

Den svenske Riksdagen vedtok i forrige uke et bestandsmål for ulv i Sverige. Vedtaket innebærer også at Sverige bør søke samarbeid med Norge om ulveforvaltning.

På forsiden nå