Ulvejakten i Letjenna-reviret stanset – "genetisk viktig" ulv i reviret

Fylkesmannen i Innlandet har stoppet lisensjakten i Letjennareviret, etter at en genetisk viktige ulv som ble flyttet til Kongsvinger, har gått inn i reviret.
11. januar 2020

Bakgrunnen for at jakten i Hedmark stoppes er faren for å felle den genetisk viktige ulven som ble flyttet i november, melder Nationen. Jakten stanses med umiddelbar virkning.

Regjeringen besluttet nyttårsaften at inntil seks ulver kan felles i flokken som holder til rundt Strandbygda ved Elverum.

Lisensjakten i ulvesonen startet 1. januar, og etter få timer var fire av de seks individene i Letjennareviret skutt. 180 jegere deltok i jakten.

Etter dette har jaktmannskapene lett etter spor etter de to siste ulvene, før jakta altså ble stoppet lørdag.

– Jakten er stoppet av Fylkesmannen på grunn av at den genetiske viktige ulven er i nærheten av jaktområdet, skriver jaktleder Arne Sveen i en SMS til Nationen.

Siden alle ulvene i Norge er preget av innavl, har Klima- og miljødepartementet satt i gang et spesielt beskyttelsesopplegg for en ulv av finsk-russisk opprinnelse som ble oppdaget i Engerdal i Hedmark i november. Ulven ble bedøvet, GPS-merket og flyttet til Kongsvinger. Det skjedde ifølge Nationen fordi Engerdal ligger utenfor ulvesonen, mens Kongsvinger øst for Glomma ligger innenfor.

Siste fra Rovdyr

Rovfuglguiden:

Slik skiller du uglene

I Norge har vi både dagaktive og nattaktive ugler. Slik identifiserer du de ulike artene.
Rovfuglguiden:

Falker du må kunne

Vi har fire typer falker i Norge. Klarer du å skille de fra hverandre?
I Norge har vi to hauker. Klarer du å skille hønsehauk og spurvehauk fra hverandre? Foto: Torgeir W. Skancke
Rovfuglguiden:

Hauker i Norge

Det er enklere å skille hauk fra våk og falk enn du tror.

På forsiden nå