Illustrasjonsfoto: kjekol/iStockphoto

To ulver skutt fra helikopter i Rendalen

Kort tid etter at Miljødirektoratet vedtok ekstraordinær felling av inntil to ulver i Rendalen, ble to ulver skutt fra helikopter.
20. november 2019

Det var Statens Naturoppsyn (SNO) som gjennomførte fellingen. Ulvene ble felt vest for Sølensjøen i Rendalen kommune, bekrefter Miljødirektoratet i en pressemelding. 

Det var en hann og en tispe som har markert revir i området som ble felt ved 13.30-tiden, opplyser Lars Gangås i SNO til  Nationen. 

– Vi fikk oppdraget i dag, rekvirerte helikopter og var ferdig etter ti minutter, sier Gangås.

Det er ordførerne i Tolga, Tynset og Rendalen som hadde søkt om fellingen på grunn av store skader på sau og rein i løpet av sommeren og høsten. 

Ikke uventet
Det var ikke uventet at Miljødirektoratet ville gi grønt lys.

I et brev til berørte parter og kommuner i oktober vurderte Miljødirektoratet det som aktuelt å gjennomføre ekstraordinært uttak av ulv i området i løpet av høsten eller vinteren, ifølge  Arbeidets Rett.

Vedtaket ble fattet bare halvannen uke før det kunne ha blitt drevet lisensjakt på ulv i området, som ligger utenfor ulvesonen, ifølge  Nationen. Lisensjakta starter 1. desember utenfor sonen.

Krevende felling
Den lokale sauebonden Gaute Ingebrigtsen mener det bra at det var staten og ikke lokale fellingslag som tok jobben i det han beskriver som et uveisomt område.

– Det ville krevd vanvittig mye. Det er veldig mye snø og lite lys med korte dager. Det er nesten ikke veier i området, og erfaring viser at et lokalt fellingslag ikke får dispensasjon til å kjøre snøscooter, sier Ingebrigtsen til avisa.

Siste fra Rovdyr

Rovfuglguiden:

Slik skiller du uglene

I Norge har vi både dagaktive og nattaktive ugler. Slik identifiserer du de ulike artene.
Rovfuglguiden:

Falker du må kunne

Vi har fire typer falker i Norge. Klarer du å skille de fra hverandre?
I Norge har vi to hauker. Klarer du å skille hønsehauk og spurvehauk fra hverandre? Foto: Torgeir W. Skancke
Rovfuglguiden:

Hauker i Norge

Det er enklere å skille hauk fra våk og falk enn du tror.

På forsiden nå