Annonse

Alle ulvene i Letjenna­reviret kan bli felt

Sekretariatene til rovviltnemndene anbefaler å felle inntil 20 ulver i vinter.

Sekretariatene til rovviltnemndene anbefaler at det felles inntil åtte ulver innenfor ulvesonen og inntil tolv utenfor sonen.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Målet med fellingen innenfor ulvesonen er å ta ut hele Letjennareviret, som i hovedsak ligger i Elverum kommune i Hedmark.

Hvor mange ulver som skal felles, blir bestemt i fellesmøtet de to rovviltnemndene skal ha 20. august, skriver Nationen.

Sekretariatene mener at bestandsmålet i 2020 kan nås selv om et helt revir felles. De peker også på at det er stor innavl i den skandinaviske ulvestammen. Letjennareviret pekes ut fordi reviret har vært etablert i samme område over lengre tid.

«Det drives et aktivt beitebruk i området som omfattes av Letjennareviret. Det holdes både sau og storfe på innmarksbeite, i tillegg går også noe storfe fritt på utmarksbeite. Fram til 2007 var det til dels omfattende skader på sau som ble sluppet på utmarksbeite i området. Det var ikke lenger mulig å slippe sau på utmarksbeite, og det ble derfor gjennomført omfattende omstilling i beitenæringen», skriver sekretariatene i innstillingen.

Sekretariatene anbefaler også felling av inntil tolv ulver utenfor ulvesonen. Fellingene skal skje i Akershus og deler av Hedmark, men enkelte områder i Stor-Elvdal og Rendalen i Hedmark blir anbefalt å unntas fra jakt. Grunnen er at det er funnet spor etter en valp i Deisjøreviret, og ved å unnta disse områdene fra jakt, håper sekretariatet å unngå at voksne dyr i reviret blir felt før eventuelle valper kan klare seg selv, står det i innstillingen.

Powered by Labrador CMS