Annonse

Test av Magnetospeed Riflekühl

Test av Magnetospeed Riflekühl, ventilasjon for rifla.
Test av

Ventilasjon for rifla

Med denne dingsen slipper du å vente lenge på at rifleløpet skal kjøle seg ned.

Publisert Sist oppdatert

Luftspeilinger i siktebildet er ødeleggende for presisjonen. Den bærbare vifta Magnetospeed Riflekühl skaper en kraftig luftstrøm gjennom løpet. Luften trekker effektivt med seg varme fra godset i pipa og lyddemperen.

En vel så viktig effekt, er at den ventilerer ut nitrøse kruttgasser fra lyddemperen som ellers ville ha skapt et surt miljø både i pipa og i demperen.

Dessuten fungerer den som et kammerflagg, slik at andre ser at rifla er sikker. Vifta er laget i solid rød hardplast.Bruken av ventilatoren er enkel. 

Den plasseres i utkasteråpningen på rifla, slik at pakningen på luftrøret tetter i kammeret. En kraftig magnet holder vifta på plass i utkasteråpningen. Slå på bryteren, og vifta går. Den er ganske høylytt, men standplass på skytebanen er jo ikke stillesone.

Vifta er drevet av et 3V CR123A litiumbatteri, og varer i mange økter. Et skiftbart filter sørger for rein luft til løpet. Saken har en stålbøyle på siden for feste i beltet.Etter en rask femskudds serie var varmen i pipa halvert etter en runde med vifta.

 Luftstrømmen hadde enda større effekt på lyddemperen og sørget for avkjølt demper på kort tid. Magnetospeed Riflekühl reduserer ventetiden på klart bilde i kikkerten vesentlig. For jaktfeltskytteren sender den dessuten et profesjonelt signal som konkurrentene ikke kan unngå å høre.

Magnetospeed Riflekühl

Batteridrevet vifte for ventilering av rifleløp.

Vekt: 65 gram m/batteri

Størrelse:  74x63x36 mm (36 mm utfellbart ventilasjonsrør)

Pris: kr 1190,-

Leverandør:  Skytterlinken AS, skytterlinken.no

Kort oppsummert

Pluss

  • Effektiv kjøling
  • Kul dings

Minus

  • Høyt støynivå
  • Marginalt bruksområde
  • Karakter: 4 

Powered by Labrador CMS