Annonse

Test av KKC DuoGrip

Test av skjeftet KKC DuoGrip.

To grep i ett skjefte

Skjefte med hull for tommelen er populært. KKC har utviklet en smart variant som tilbyr to ulike grep i samme skjefte.

Publisert Sist oppdatert

KKC DuoGrip er et skjefte i laminat med bratt pistolgrep, og et vidt hull for tommelen. Broen over tommelhullet er sidestilt og danner en naturlig hyll for tommelen over tangen. 

Forskjeftets profil er bred og lav, med moderat lengde. Undersiden av skjeftet har en solid innsving. Forlengelsen ned mot pistplgrepet er avrundet og gir støtte for håndbaken. Det er lagt inn knudrete friksjonsflater i grepene.

Regulerbart

Den regulerbare kinnstøtten er av samme type som jaktskjeftet fra KKC, der høyde og vinkel har trinnløs regulering ved hjelp av to hendler i festet. Plassering endres i lengderetning ved å løsne kinnstykket med en trykknapp. 

Lengden på skjeftet er også regulerbart ved hjelp av inntil fire avstandsstykker. Kolbekappa er raus og myk. Skjeftet har et nippelfeste for reimbøyle foran, og et trykknappfeste bak. Laminatstokkene lages i mange farger og for en rekke ulike låskasser. 

Vekten er moderat på rundt 1 kilo, noe som gjør skjeftet egnet også til jakt. Produsenten anbefaler å få våpenet beddet i skjeftet for å oppnå best mulig presisjon.

 Høy linje

Jeg har testet KKC DuoGrip i en Browning X-bolt med lang låskasse i kaliber .30-06. Denne rifla har skyvesikring på kolbehalsen, og den sidestilte tommelhullsbroen tillater god adgang til sikringen. 

Broen er også til siden for sluttstykkets bevegelse bakover, slik at profilen på skjerfet kan holdes høy helt tilbake til kolbekappa. Det gir en høy linjeføring gjennom skjeftet, som er en fordel ved rekylopptak. 

Høy kolbe er også en fordel ved liggende skyting. I denne posisjonen fant jeg det mest naturlig å benytte det høye tommelleiet for å kunne klemme av presise avtrekk mellom tommel og pekefinger. 

Det vil også være en god plassering for presise skudd i skytebenk. Ved sittende og stående skyting, kommer tommelhullgrepet mer til sin rett, og gir en naturlig vinkel i håndleddet. Ved raske repeteringer var igjen det høye grepet gull for å ha kort vei til hevearmen.

Brukervennlig

Jeg opplevde at skjeftet tok rekylen godt, og at det var naturlig å skifte mellom de to grepsmulighetene etter hva som passet skytestillingen best. De litt spenstige linjene i KKC DuoGrip gjør seg godt på moderne rifler, og avslører Kjetil Kverndokk sin tydelige kjærlighet for design. 

Dette gjenspeiles også i skjeftets brukervennlighet både på banen og til jaktbruk.

 

KKC DuoGrip

Ettermarkedsskjefte for en rekke riflemerker med både tommelhull og høyt grep. Regulerbar kinnstøtte og lengde.

Vekt: ca. 1 kg (avhengig av våpentype)

Lengde til avtrekk: Justerbart mellom 33,9 og 37,1 cm

Skjeftemateriale: Laminat

Produsent: KKC, kkc.no

Pris: kr 7990,-

Kort oppsummert

Pluss

• Lav vekt

• To grep

• Høy skjeftelinje

Minus

    • Kort intervall for lengdejustering

    Karakter: 5.5

Powered by Labrador CMS