Annonse

Test av Boyds Spike Camp for Mauser 98

Rimelig laminatskjefte

Et nytt skjefte kan være en god oppgradering av jaktrifla. Vi har sett på et rimelig alternativ fra amerikanske Boyds.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Boyds har laget skjefter i USA i 40 år, og har et stort utvalg av stiler og farger til de fleste riflemerker. En av dem er en laminatstokk av tommelhulltype for Mauser 98. Gamle heimvernsmausere er kanskje blant de vanligste riflene i landet, og her kan det være mye å hente på en oppgradering.

Litt kort

Skjeftet må tilpasses til låskassa, siden Mauser M98 har vært laget med mye variasjon. Av den grunn er skjeftet laget uten spor til hevarm og sikring, og underbeslaget vil trenge egen tilpasning. En enkel bedding vil være på sin plass når du først er i gang. Som mange andre amerikanske skjefter, er det en smule kort. Skjeftet har en stor tommelåpning og et forholdsvis kort og tynt pistolgrep. Den har en 12 mm hard gummikappe. Forskjeftet er fyldig og har en skrånende flat avslutning. To gjennomgående bolter gir styrke rundt låskassa. Stilen er enkel og litt røff, men skjeftet fungerer godt og gir et høyt innfall mot kikkerten med et trinn ned mot kolbekappa.

Bang for the buck

Det er frest et spor i kammen for at ikke sluttstykket skal skave mot treverket. Skjeftet har to reimnipler, og det er klargjort for en tredje om du ønsker eget feste for to-fot. Løpskanalen er vid nok til ikke å berøre pipa.

Boyds Spike Camp gir mye oppgradering av jaktmauseren for en rimelig penge, og den enkle utførelsen passer godt på ei bruksrifle.

Boyds Spike Camp for Mauser 98

PRODUKTFAKTA: Tommelhullskjefte for Mauser M98. Lengde: 75 cm. Lengde til avtrekker: 34 cm. Vekt: 1015 g. Lakkert laminat. Trenger bearbeiding for tilpasning av låskassa.

PRIS: Kr 1990,-

LEVERANDØR: Brownells Norge AS, www.brownells.no

KARAKTER: 4 av 6

Powered by Labrador CMS