Annonse

Test av GRS Fenris skjefte

Test av GRS Fenris skjefte
Dette skjeftet kommer med mange av GRS-skjeftenes gode egenskaper til en overkommelig pris.

Stødig budsjettskjefte

GRS Fenris er et godt bane- og jaktskjefte til en hyggelig pris.

Publisert

Fenris er et typisk GRS-skjefte, med det sterkt sidestilte og vinklede pistolgrepet som signatur. Det er nok også dette som har gjort skjeftene så populære. 

Fenris har justerbart kinnstykke og kolbekappe, begge med den store trykknappen for trinnvis regulering. Høydeintervallet på det kraftige kinnstykket er mer enn nok til de høyeste montasjene, og har ganske finmaskede trinn. 

Kolbekappa har bare regulering i lengden, ikke i siden eller høyden som de andre modellene. 

Skjeftet er laget i aluminium, men med en god og myk «limbsaver»-gummikappe ytterst. Denne kan byttes ut med en høydejusterbar kappe som ekstrautstyr.

Godt grep

Grepsflaten i pistolgrepet har en svært grov sekskantstruktur, som kan virke nærmest raspende. Det gir veldig godt feste til hånden og en helt tørr fornemmelse uten klebing til materialet. Forskjeftet har tilsvarende grove riller i grepet. 

Skjeftet er laget i støpt, glassfiberarmert komposittmateriale. Det kommer ferdig beddet for en del forskjellige riflemodeller, som Tikka T3, Howa 1500, Mauser M18 og Remington 700.

Test av GRS Fenris skjefte
De tverrstilte rillene under forskjeftet gir godt grep for venstrehånden. Skjeftet har både sidestilt reimfeste og nippel for tofot.

GRS Fenris har to reimfester med trykknapputløser, som er plassert på siden både bak og foran. 

Siden skjeftet har ganske stor høyde fra bunnen av pistolgrepet til toppen av kolbekammen, gir de sidestilte festene mer behagelig bæring med reima. 

Skjeftet har dessuten en vanlig festenippel framme på undersiden av det flate forskjeftet. Dette er ment som feste til tofot eller annet utstyr.

God kontroll

Jeg har prøveskutt GRS Fenris påmontert en Bergara B-14 rifle i kaliber .308. Skjeftet gir et ganske uanstrengt grep i alle skytestillinger. 

Selv om jeg til dels opplever at pistolgrepet er uvant mye vinklet, faller hånden veldig naturlig på plass, særlig ved liggende skyting.

 Jeg liker også at tommelen havner høyt og nær tangen, noe som gjør det lettere å ta kontrollerte avtrekk. Tommel og pekefinger danner dermed en naturlig «knipetang», som reduserer kraftbruken i avtrekkerfingeren og minsker sjansen for napping.

GRS Fenris er et skjefte som leverer en stødig oppgradering av jaktrifla for jegeren som også skyter en del på bane. At den i tillegg er moderat priset, gjør den bare mer attraktiv.

GRS Fenris

Høyrehendt rifleskjefte i glassfiberarmert komposittmateriale. Sidestilte reimfester.

Vekt: 1400 g 

Lengde: 75,5 cm, til avtrekker: 33,5 – 36,3 cm 

Løpskanal: maks 22 mm 

Pris: kr 4490,- 

Leverandør: Norma AS

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS