Annonse

Test av Stone Glacier Sky 5900

Test av Stone Glacier Sky 5900 ryggsekk

Lett jaktsekk for tunge bører

Stone Glacier Sky 5900 er en lettvekts storviltjaktsekk, med gode løsninger og kvalitetskomponenter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Sekken er en helt ny modell basert på Sky 5100, som tidligere har fått gode omtaler i flere medier. Den er spesielt rettet mot storviltjakt, der man bærer større mengder kjøtt ut (som vår reinsjakt).

Den har utvendig lomme bak for rask tilgang til utstyr. Stor hesteskoformet glidelås for lett tilgang til hele sekkerommet. Den har også to åpne stikklommer på hver side nederst, til oppbevaring av drikkeflaske, 3-fot stativ, mm. Hovedsekkeposen justeres lett ved at den øverste delen brettes ned i sekken.

Topplokket kan justeres og eventuelt tas av. Det spesielle med denne sekken er «lastehyllen» mellom hovedsekken og ramma. Det er her kjøtt eller andre tunge varer legges. Ved første gangs bruk er det litt plundrete å stille om sekken fra vanlig modus til kjøttbæring (mange spenner må løsnes og kobles om), men på hjemmesiden til leverandøren ligger det link til flere gode instruksjonsvideoer, som er godt og informativt laget.

Disse videoene tar også for seg bruk av eventuelt tilleggsutstyr.

Test: Härkila Metso

Sekken er rikt utstyrt med reimer og spenner, som gjør at sekken kan justeres godt etter mengde og vekt som skal bæres. Dette gjør at sekken lastet med lite utstyr, føles som en godt tilpasset småviltsekk. Men, med hele reinsdyr lagt i lastehyllen, skjønner man at dette er en riktig stor sekk, laget for å bære tunge bører.

Sekken er testet en sesong, og har båret ut fem reinsdyr.

Den tåler fint vekt godt over 40 kg, og stoff og sømmer har holdt bra, selv om den er presset til det ytterste. Dette er den første sekken jeg har brukt som ikke gir meg stive skuldre etter første dag med bæring.

Det er mulig å bestille sekken med tilleggsutstyr, som regntrekk, vanntett pakkpose tilpasset lastehyllen, og geværslynge.

Test: Oppgradert versjon av Bergans Trollhetta

Sekken er såpass vannavvisende at det som regel ikke er nødvendig med regntrekk, men det regntrekket som kan bestilles, justeres lett rundt sekken uten å løsne eller blafre for mye i vind.

Den vanntette pakkposen turte jeg ikke bruke av redsel for å stikke hull på den med kjøttbein som stikker ut, så min løsning er fortsatt «heavy duty» søppelposer. Pakkposen er derimot fin hvis sekken skal brukes til vanlige langturer, der man bærer med seg telt og store soveposer, eller annet tungt eller verdifullt utstyr.

Geværslyngen er derimot et must for de som skal bruke sekken til jakt.

Test: Seek Outside Unnaweep 6300 Backpack

Den fester våpenet godt til siden av sekken, men ved et enkelt snordrag, løsner våpenet slik at det er klart til bruk uten å måtte ta av sekken. Dette er den beste reinsjaktsekken jeg har brukt.

Når den i tillegg er den letteste sekken jeg har båret tungt med, kan også prisen forsvares. At andre sekker er rimeligere, gjør jo bare at man må gjøre egne vurderinger rundt hva man er villig til å betale.

Stone Glacier Sky 5900 Xcurve

Storviltsekk med totalt lastevolum på ca. 140 liter. 96 liter i selve sekken, samt det som bæres på lastehylla. Det er plass til ca. 40-50 kg slakt på lastehylla. Grå farge med svarte sømmer. Stoffet er vannavisende. Den har gode løsninger for å tilpasses høyde og skulderbredde til den som bærer (unisex), kommer i tre størrelser.

Vekt, str. M: 2500 g.

Garanti: Leveres med livstidsgaranti mot fabrikasjonsfeil.

Pris: kr 8999,-

Leverandør: www.gramjegeren.no

Karakter: 6

Powered by Labrador CMS