Annonse

Facebook-gruppe samler jaktjenter

Storviltjeger Helle Marie Skibeli Johannessen er initiativtaker og administrator av Facebook-gruppa «Jaktjenter».

Er du kvinnelig jeger og ute etter et fellesskap uavhengig av bosted? Facebook-gruppa «Jaktjenter» har blitt et diskusjonsforum for både nybegynnere og erfarne.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

«Jenter som heier på jenter. Vi løfter hverandre opp og fram! Det er godt å ha en side hvor man kan slippe å bekymre seg for å spørre eller si noe dumt. Her er takhøyden like høy som ute i naturen (…) God stemning over hele linja (…) Positiv, vennlig og respektfull, håper det fortsetter!»

Godordene om Facebook-gruppa sitter løst blant de 1400 medlemmene. Her deles det jaktopplevelser, og stilles spørsmål om det meste.

– Her er det lavterskel, og man kan stille «dumme» spørsmål uten å få svar i en belærende tone, forteller initiativtaker Helle Marie Skibeli Johannessen fra Stokke i Vestfold.

Akkurat dette skiller «Jaktjenter» fra andre grupper på Facebook, mener hun.

Økning på skytebanen
«Jaktjenter» har også blitt et forum der kvinneutvalgene i landets lokalforeninger deler informasjon om jentearrangementer, med rekkevidde langt utover egen forening.

– Som følge av dette har jeg i alle fall sett en stor økning av jenter på de banene jeg skyter på her i Vestfold, Allumbanen i Hedrum JFL og Håsken i Andebu JFF. I starten er det mange som kvier seg for å møte på banen. Da kan det være fint med reine jentekvelder, inntil man føler seg noenlunde trygg, sier Skibeli Johannessen.

PS: Jakt & Fiskes mannlige journalist fikk midlertidig gruppemedlemskap for å kunne ta en titt, men ellers er «Jaktjenter» kun for jenter!

Powered by Labrador CMS