Annonse

Aksjonistene kjemper fortsatt mot vindmøller i Trøndelag

Illustrasjonsfoto. Vindparker preger store områder. På Sørmarkfjellet i Flatanger og Osen kommuner i Trøndelag skal det også bygges vindpark.

Vindkraftaksjonistene som hindret utbyggingen av et nytt vindkraftverk på Sørmarkfjellet i Flatanger mandag, fortsetter tirsdag.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

– Vi fortsetter så lenge det er liv i oss. Det kan fort bli flere folk i dag, sier Ole Martin Dahle, som var på plass i går som en av de cirka 60 aksjonistene som stanset arbeidet med et nytt vindkraftverk på Sørmarkfjellet i Flatanger kommune.

Aksjonistene oppholdt seg i et avsperret område som er satt opp i forbindelse med hogst like ved en høyspentlinje i forbindelse med vindkraftutbyggingen. Hogsten er nå blitt midlertidig stoppet.

– Vi gjør ingenting før vi blir tilkalt for å begynne igjen. Vi må følge lover og regler. Nå avventer vi situasjonen, fordi det må være sikret rundt høyspentlinjen før vi begynner, sier fungerende beredskapsdirektør Johan Hernes i NTE Nett.

Selskapet eier høyspentlinjen og har derfor ansvaret for sikkerheten i området. Det er livsfarlig å være i nærheten dersom et tre havner på høyspentlinjen.

Torbjørn Lindseth leder aksjonen og forteller at det er rundt 30 mennesker på plass tirsdag morgen.

– Vi er bra bemannet nå, og det kommer nok flere utover dagen. Politiet ga ingen beskjed om at vi skulle fjerne oss i går, så vi fortsetter i dag, sier Lindseth.

Operasjonsleder Anlaug Oseid i Trøndelag politidistrikt forteller at de ikke har noen planer om å gjøre stort med aksjonistene.

– Vi har ikke fått noe beskjed derfra om å gjøre noe, så vi gjør ingenting enn så lenge. Vi har ikke hørt noe, sier operasjonslederen tirsdag formiddag til NTB.

Powered by Labrador CMS