Annonse

Tilbakekaller Sauer 100 og Mauser M18

Sauer 100 6.5x55 SE og Mauser M18 tilbakekalles på grunn av svakheter i løpet. Du må sjekke serienummeret for å finne ut av din børse er berørt.

Svakt løpt

Skyter du med en Sauer 100 6.5 55 SE eller Mauser M18? Da bør du vurdere å droppe jakta.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Om Sauer 100 6.5x55 SE eller Mauser M18 er den foretrukne børsa di, må du tenke deg om to ganger før du drar ut på jakt.

Den tyske våpenprodusenten Sauer & Sohn / Mauser tilbakekaller nemlig begge modellene på grunn av mulige svakheter i løpet. Ved hyppig skyting, kan løpet bli svekket og skadet. I verste fall kan produsenten heller ikke utelukke skader på skytter.

Lett å sjekke

Serienummeret avslører om ditt jaktvåpen er en del av partiet med svakheter i løpet eller ei. Ved å angi serienummeret på nett, kan du enkelt sjekke om rifla di er berørt:

Kontroller serienummeret på Sauer 100 6,5x55 SE her.

Kontroller serienummeret på Mauser M18 her.

Om du har en lyddemper på børsa, må du sende eller levere denne til forhandler sammen med våpenet. Du får da et nytt gjenget løp ferdig montert på våpenet i retur.

Produsenten lover også å skyte inn det nye løpet uten ekstra kostnad.

– Sikkerheten til våre kunder er vår høyeste prioritet. Derfor ønsker vi ikke å ta noen sjanser, og tilbakekaller alle våpen med et visst serienummer, skriver Sauer & Sohn på egne nettsider.

Powered by Labrador CMS