Annonse

Test av Wanvard Ultra Light og Wanvard Hunter lyddempere

Wanvard Ultra Light, solid lyddemper
Wanvard Ultra Light

Særegne Titandempere

I serien om norske lyddempere, har vi denne gangen prøveskutt to varianter i titan fra den nye produsenten Wanvard.

Publisert

Denne produsenten printer lyddemperne i såkalt grad 5 titan. Materialet har en rekke egenskaper som egner seg i lyddempere. Det er lett, svært sterkt og stivt, tåler høy varmebelastning og reagerer ikke med syrer eller baser. 

Titan i pulverform lar seg printe som metallisk titan i en tredimensjonal struktur. Dermed kan det bygges svært intrikate og detaljerte former inne i lyddemperen, helt uten fresing og maskinering. 

Resultatet er slanke og sterke lyddempere, der bare gjengestykket er i syrefast stål. Wanvard lager flere forskjellige modeller, vi har prøveskutt Ultra Light og Hunter. Begge har etsekskantet

bikubemønster på utsiden, som gir et ganske spesielt utseende. Ifølge produsenten skal det også gi både styrke og økt varmetap til omgivelsene. 

Begge kan leveres med overflatebehandling i ceracote i ulike farger, i tillegg til rein titan. Demperne tåler varme godt, og kan derfor med fordel brukes av aktive skyttere på banen.

Ultra-light

Som navnet tilsier, er Ultra Light den letteste modellen. Dette er en forholdsvis liten demper, som bygger 120 mm på pipelengden. Den slanke profilen gjør at den ikke ruver i siktebildet ved lav forstørrelse. 

Fronten har en parabolformet fordypning. Ultra Light er så liten og lett at jeg knapt merket den på rifla. Den ble rett nok glovarm under skyting, men lot seg avkjøle forholdsvis raskt. Varmeflimmer dukket opp etter tre skudd med 308 Winchester.

Smellet ble dempet nok til å unngå den verste øresusen. Dette er en tøff liten demper for gramjegere som vil velge blant de letteste på markedet. Den tar snerten av jaktskuddet, samtidig som rekylen blir merkbart mildere.

Hunter

Hunter er en teleskopisk lyddemper som strekker seg 66 mm bakover på pipa, og bygger 144 mm på pipelengden. Den er altså ganske lang, men beskjeden diameter og lav vekt gjør at den likevel ruver lite på rifla. 

Demperen påvirket også balansen mindre enn forventet. Også her dukket det opp varmeflimmer etter tre skudd, men det ga ikke store bildeforvrengninger i siktet. Det var mer som at blinken dirret uten å hoppe rundt i bildet.

Demperen ga også en tydelig reduksjon av smellet. Dette er en kraftig demper som egner seg både til baneskyting og jakt. Kvaliteten gjenspeiles i den forholdsvis stive prisen, og gjør den til et valg for dedikerte skyttere og jegere

Test av Wanvard Hunter, Teleskopisk lyddemper
Wanvard Hunter

Wanvard Ultra Light

Frontmontert lyddemper i 3D-printet titan. Fire fargevarianter. Lages i kaliber .223, .264, .30, .338 og 9,3, med gjengetyper M18x1, M15x1, M14x1 og 1/2x28.

Vekt: 150 g i M14x1

Lengde: 130mm

Diameter: 42mm

Pris: kr 7290,-

Leverandør: Schou AS, schouvapen.no

Kort oppsummert

Pluss

  • Liten
  • Lav vekt
  • Solid utførelse

Minus

  • Blir fort varm

  • Begrenset demping

  • Høy pris


  • Karakter: 5.5

Wanvard Ultra Light, solid lyddemper

Wanvard Hunter

Teleskopisk lyddemper i 3D-printet titan. Fire fargevarianter. Lages i kaliber .223, .264, .30, .338, .375, og gjengetyper 1/2*28”, 5/8x24”, M14x1, M14x1,5, M15x1, M16x1, M17x1 og M18x1.

Vekt: 258 g i M14x1.

Diameter:  42mm

Lengde:  220mm

Pris: kr 8490,-

Leverandør: Schou AS, schouvapen.no

Kort oppsummert

Pluss:

Slank profil

Demper godt

• Lite varmeflimmer

Minus:

• Særegent utseende

• Høy pris

Karakter: 5.5

Test av Wanvard Hunter, Teleskopisk lyddemper

 

 

Powered by Labrador CMS