Annonse

Test av A-TEC H2

Lyddemper med moduler

Den norske lyddempergiganten A-TEC er ute med en ny variant som gir stor fleksibilitet i bruk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Utbudet av lyddempere er imponerende stort. A-TEC var tidlig ute i dette segmentet, og har stadig fulgt opp med nye modeller. Den siste av året er A-TEC H2, som er ment å ta over etter Hertz-serien. H2 tar steget tilbake til der det begynte, med en modulbasert demper.

Denne versjonen selges i full lengde med 3 dempermoduler og endekopp i kraftig aluminium, samt basiselementet med gjenger og flammedemper i rustfritt stål, som tåler varme kruttgasser bedre.

Basismodulen har dråpeformede profiler som gir godt grep under skruing. Modulenes gjenger er grove og bratte, slik at de entrer svært lett og er på plass etter to og en halv omdreining. Dette letter sjongleringen med modulene vesentlig.

For å få en lett jaktdemper brukes basismodulen, en dempermodul og topplokket. Vekta havner da på 260 gram, den bygger bare 68,5 mm framfor munningen. Kombinasjonen er lett og hendig, og demper nok på jakt. Smellet er levelig i små mengder.

På banen kan to moduler til monteres, slik at demperen får en mer normal lengde. Den veier da 410 gram og bygger 150 mm. Dempingen blir da vesentlig bedre.

A-TEC H2 er en smart og fleksibel lyddemper som kan tilpasses mange bruksområder.

Modulene er laget i ett stykke aluminium. De er lette å skru av og på etter behov.

PRODUKTNAVN: A-TEC H2

PRODUKTFAKTA: Vekt: 260/332/410 gram. Lengde: 149/189,25/230 mm. Lengde bakover: 80 mm. Oppgitt demping: 20-21/27-28/33 desibel. Diameter 49,4 mm. Utgangshull fra .22 til .45. Leveres for de fleste gjenger samt A-LOCK mini hurtigkobling.

PRIS: kr 3600,-

PRODUSENT: A-TEC AS

KARAKTER: 5

Powered by Labrador CMS