Laksefoto 2019 er en fotokonkurranse i anledning Villaksens År, med laksen og laksefiske i fokus. Send oss ditt beste laksebilde, og vær med i konkurransen om to døgn guidet laksefiske i Altaelva i den beste fisketiden i slutten av juli.

Foto: Filip Blaauw

Siste julidag i Dirdalselva med lite vann og varmt vær fikk jeg øye på en laks som hadde funnet seg til rette i en rolig høl. Den hadde vist seg flere ganger denne formiddagen. Det var håpløst å få den til å bite, så jeg ville heller prøve å fange den på minnebrikka.

Jeg satte meg ved bredden, og siktet objektivet mot området fisken hadde vært oppe og slått med halen. De første hoppene gikk utenfor bilderamma, men til slutt fikk jeg tatt en serie bilder mens den nygåtte laksen brøt vannskorpa.

Sted: Dirdalselva
Dato: 31. juli 2019

Laksefoto 2019