Annonse

Test av Haunter Varmevest

Rett vest

Haunter varmevest er som alle andre varmevester et produkt som ikke bare varmer overkroppen. For min egen del ble også kinnene brennhete av skam da jeg kjøpte vesten, men jeg ville ikke vært den foruten.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Varmevest er jo på mange måter et produkt mange assosierer med godt voksne jegere. Om man krampaktig definerer seg selv som «ung voksen» lenge etter at håret er begynt å gråne ved tinningen, er anskaffelse av nevnte plagg uansett et sikkert tegn på at det er på tide med en realitetsorientering.

Haunter varmevest er faktisk også godt tilpasset en eldre brukergruppe med svært godt synlige glidelåser og romslige lommer, med god plass til mokkabønner og kamferdrops.

Haunter varmevest er faktisk også godt tilpasset en eldre brukergruppe med svært godt synlige glidelåser og romslige lommer med god plass til mokkabønner og kamferdrops. Og siden varmeelementene ikke går helt ned i lommene, unngår man at godsakene smelter.

Tett på

Haunter framstår som en enkel og grei fleecevest, uten unødvendige dikkedarer. Den er ment som et varmende mellomplagg, og fyller formålet svært bra. For å få best effekt og lengst levetid på batteri/powerbank (må kjøpes separat), anbefales det å ha vesten nær rett på den innerste ulltrøya. Jeg har brukt powerbank på 10.000mAh, og det har holdt til ca. 12 timers bruk. Jeg har ikke klart å få til 15 timer slik produsenten lover, men det oppgis ikke ved hvilken temperatur denne varigheten er målt.

Tre nivåer

Vesten er enkel i bruk; varmeelementene skrus av og på med en knapp på venstre side av glidelåsen. Merk at knappen må holdes inne i 3-5 sekunder. Dermed unngår man å skru på vesten og tappe batteriene ved et uhell, f.eks. om man stapper plagget i sekken. Varmeelementene kan justeres i tre nivåer: Høy, Medium og Lav. Nivåene angis av ulike farger knappen lyser med, noe som fungerer fint.

Praktisk

Jeg har stort sett brukt vesten på Medium. På Høy blir det veldig varmt, men på kalde økter har jeg startet på Høy, og så skrudd et hakk ned så ikke svoren skal blir for svidd. Den store fordelen med varmevest, er at den ikke blir for varm under inn og utmarsj, og man slipper å justere antrekk ved ankomst. Det gir mindre bråk og på post, og man klarer seg med mindre klær i sekken.

Haunter har fungert uten lyter på posteringsjakt og isfiske gjennom snaut to sesonger, og har ingen tegn til svikt i sømmer eller glidelåser. Den kommer aller best til sin rett når det er varierende intensitet i den fysiske aktiviteten. Hva angår selve utformingen, kunne jeg ønsket meg et noe lengre ryggparti.

Det finnes flere vester som leveres med bateripakke, her må du kjøpe strømkilden (powerbank) i tillegg. Begge deler kan ha sine fordeler og ulemper.

Et ankepunkt med denne typen utstyr er selvsagt at man har enda en ting som trenger strøm, enda en ting man må huske å lade.

Haunter varmevest:

PRODUKTFAKTA: Fleecevest med varmeelementer, som drives av eksternt batteri/powerbank.

Innerfôr av polyester og elastan. Vesten har tre varmeelementer; ett i ryggen og to på brystet.

Utvendig brystlomme med glidelås på venstre side, samt to stikklommer med glidelås. Innerlomme med borrelås til powerbank.

Av/på knapp oppe på venstre side av glidelås. Powerbank kobles til vesten med en USB-kontakt som kommer ut i innerlomma.

Effekt ikke oppgitt: produsenten oppgir «opptil» 15 timer driftstid med 10.000mAh batteri.

Tilkobling: USB (batteripakke medfølger ikke).

Vekt: 540 g (egen veiing str M).

PRIS: kr 1495,-

Leverandør: www.interjaktbj.no

KARAKTER: 4

Powered by Labrador CMS