Annonse

Test av Element Optics Helix HD 2-16x50 SFP

Her har vi et bilde av kikkertsikte Element Optics Helix 2-16x50 SFP monter på en jaktrifle.
Element Optics Helix 2-16x50 SFP er et rimelig kikkertsikte med god ytelse.

God og rimelig 8x

Element Optics Helix HD er en serie rimelige kikkertsikter med god teknisk ytelse.

Publisert

Helix HD 2-16x50 har hele åtte ganger zoomområde, som dekker det meste av situasjoner på jakt i Norge. Med forstørrelsen skrudd opp til 16 ganger, er det lett å se detaljene i blinken. 

I venstre tårn er det lagt inn et sidefokus for parallaksejustering. Denne er stor og tydelig med detaljerte avstandsmarkeringer, og har en nærgrense på bare ti meter. Det gjør siktet egnet til tørrtrening i stua. 

Synsfeltet er relativt stort. Retikkelet har også tverrmarkeringer for kulefall på ulike avstander. Siden retikkelet ikke er medforstørrende, kan du finne hvilken forstørrelse som omtrent samsvarer med din egen kulebane. 

Det tydelige rødpunktet kan justeres i seks nivåer med hjulet ytterst på venstre tårn. Det er ikke lagt inn noen funksjon for batterisparing. Treffpunktjusteringen responderer med 1 cm pr. klikk på 100 meter, som er lett å forholde seg til. 

Både høyde- og sidejustering har klikkmarkeringer som kan nullstilles, og har lavtbyggende, brede lokk. Siktet gir et klart bilde i aller forstørrelser, men har noe forvrengning mot kantene, særlig i midtre forstørrelser. 

Det har liten kantskygge og sjenerøs øyeavstand. Utgangspupillen er stor nok til å komme raskt i siktebildet. Diopterjusteringen på okularet (skarpstillingen bak) er i løseste laget. Skumringsegenskapene er gode. Element Optics Helix HD 2-16x50 er et praktisk jaktsikte som gir mye optikk for pengene.

Element Optics Helix HD 2-16x50 SFP

Kikkertsikte med 8 x zoom og forstørrelse 2–16. Parallaksejustering ned til 10 m. CR 2032 batteri. Retikkel med markering for kulefall og rødpunkt i midten.

Objektivdiameter: 50 mm

Rørdiameter: 30 mm

Synsfelt: 20,2-2,51 m på 100 m

Utgangspupill: 8,5–3,1 mm

Øyeavstand: 101,6 mm

Lysgjennomgang: Ikke oppgitt

Lengde: 340 mm

Vekt: 728 gram

Leverandør: Skytterlinken AS, skytterlinken.no

Pris: kr 7440,-

Kort oppsummert

Pluss

  • Stort zoomområde

  • Klar optikk

  • Tydelige markeringer i sidefokus

Noe å tenke på

  • Litt løs øyefokusring

  • Utstikkende sidefokushjul

  • Middels skumringsegenskaper

  • Ingen batterisparefunksjon

  • Karakter: 4.5

Powered by Labrador CMS