Annonse

Tidligere oppstart av lisensfelling av jerv

Regjeringen framskynder lisensfellingsperioden for jerv fra 10. september til 20. august etter løftet i Hurdalsplattformen om en mer restriktiv rovdyrpolitikk.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

– Regjeringen er opptatt av å innrette forvaltningen slik at lisensfellingskvoter tas ut i samsvar med vedtak og at lisensfelling av jerv effektiviseres, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide i en pressemelding.

Klima- og miljødepartementet har endret rovviltforskriften med umiddelbar ikrafttredelse etter løfter i Hurdalsplattformen om å stramme inn rovdyrpolitikken i Norge.

– En tidligere oppstart av lisensfelling kan tilrettelegge for en raskere utvikling i den retning også for jerv, understreker Eide.

Saken var på høring i sommer, hvor flertallet gikk inn for en framskyndet oppstart av lisensfellingsperioden for jerv i hele landet.

Et mindretall av høringssvarene var imidlertid imot endringen, og pekte på dyreetiske utfordringer som kan inntreffe for jervevalpenes overlevelse dersom jervemoren blir skutt før valpene er selvstendige.

Powered by Labrador CMS