Annonse

Test av Vorn EV30

Test av Vorn EV30

Smart våpensekk fra norske Vorn

Vorn EV30 er én av flere modeller i Vorns nye serie jaktsekker, og tilbyr rask tilgang til børsa når du trenger det. Men helt lydløs er sekken ikke.

Publisert Sist oppdatert

Alle som har jaktet med ski på beina vet hvor irriterende det kan være med et våpen som henger og slenger.

Det har Vorn løst med sitt såkalte QRR-system. Det står for Quick Release Rifle, og er enkelt sagt en lomme mellom sekken og selve bærerammen der våpenet er plassert. Trekker du i en utløser løsner to hemper, og du kan trekke børsa ut av sekken på få sekunder.

Ingen bøss i børsa

Uansett om du bruker hagle eller rifle, er våpenet godt beskyttet. Lommen der våpenet ligger er nemlig justerbar, slik at pipa ikke dunker borti alle mulige kvister selv om løpet er langt.

Det følger også med et løpstrekk om du vil hindre snø og rusk fra å havne i løpet. Dette er det lurt å tenke på ved transportetapper eller etter endt jaktdag. Selv foretrekker jeg likevel en bit teip over munningen, fordi du aldri vet når du plutselig har viltet foran deg.

God på ryggen

Vorns lille jaktsekk har gode og kraftige skulderremmer, og et solid hoftebelte. Sistnevnte har forresten et mollesystem for festing av ekstra lommer. Viltnett fås som tilleggsutstyr.

Sekken har tre rom, samt stropper på utsiden for festing av ekstra utstyr. Du kommer lett til overalt i hovedrommet takket være en vertikal glidelås.

Litt «bråkat»

Under testperioden ble sekken brukt under smygjakt på hjort, som krever at jegeren er så stille som mulig. EV30 fremstår som både slitesterk og vannavstøtende, men kan dessverre ikke kalles lydløs. Jeg opplevde at sekken bråkte vel mye i kontakt med kvist og kvast.

Også løsningen av børsa lagde for mye lyd. For mitt vedkommende ble derfor rifla hengende på skulderen.

Kort oppsummert er dette en perfekt jaktsekk for deg som ønsker å gå med hendene fri og rask tilgang på våpenet ditt dersom sjansen byr seg. Vel og merke så lenge du ikke trenger å være helt stille.

Personlig ville jeg også gått for en større modell til vinterjakt. 30 liter er litt i minste laget for å kunne ta med klær og lignende vinterstid.

Vorn EV30

Jaktsekk med eget bæresystem for våpenet.

Volum: 30L

Vekt: 2,45 kg

Leverandør: Vorn.no

Pris: kr 3595,-.

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS