Annonse

Test av Exped Thunder 70 l

Test av Exped Thunder 70 l

Passe stor – og ganske lett

Sveitsiske Exped har ikke vært så lenge på sekkemarkedet, men viser med sin Thunder-modell at de blir å regne med også der.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Det er ikke veldig mange robuste 70 liters sekker i handelen som matcher Thunder-modellens vekt på 1,6 kilo.

Når den i tillegg varter opp med et godt og justerbart bæresystem, begynner det å bli et veldig interessant alternativ i kategorien mellomstor langtursekk.

Hva angår størrelsen, kunne jeg ideelt sett ønsket meg fem liter ekstra, men pakker du smart, får du med deg alt du trenger for minst en ukes fjelltur.

Romslige lommer

Sekken har inngang fra topp og front. Topplokket er fast, men kan heves/senkes ved behov.

Test: Den finske krigeren Savotta Jääkäri L ryggsekk

Tre romslige meshlommer utvendig gir god fleksibilitet under marsjen, enten du vil ha enkel tilgang til ekstra klær, kartmappe eller annet utstyr. Fire T-kroker gjør at meshlommene (unntatt den i front) delvis lar seg åpne i sidene.

Jeg opplevde av og til at T-krokene glapp ut av det øverste festepunktet. Ingen stor sak, men etter mitt syn kunne lommene gjerne hatt permanent innfesting hele veien.

Metallkroker

De tradisjonelle hurtigspennene i plast, er flere steder erstattet av metallkroker, som festes i hemper på sekken. Jeg var litt skeptisk i starten, men dette har vist seg som en rask og funksjonell vri. Sekken har ellers god med justeringsmuligheter og festepunkter for utstyr.

God bærekomfort

Etter ett års aktiv bruk framstår Exped Thunder som en solid og velkonstruert sekk med gjennomtenkte løsninger. Polstring av skulderstropper og hoftebeltet er fornuftig dimensjonert i forhold til lastekapasitet.

Test: Bergans Trollhetta V5 95 L

På de fleste av mine lengre turer har vekta på sekken ligget på 18–20 kg, og jeg har ikke hatt noe å utsette på bærekomforten.

Det eneste jeg har savnet, er et regntrekk. Dette må kjøpes separat.

Exped Thunder 70 l

Lett, mellomstor langtursekk på 70 l laget av 210 D Robic HD ripstop nylon materiale. Åpning i topp og front. Tre utvendige meshlommer. Justerbart topplokk med innvendig og utvendig lomme, sistnevnte med vanntett YKK- glidelås. Rikelig med festepunkter. Fire kompresjonsreimer på sidene. Kommer både i dame- og herreutgave. Leveres med 5 års garanti.

Vannsøyle: 2500 mm.

Bæreevne: Sekken er beregnet for last opptil 24 kg.

Rygglengde: 41–58 cm. Justerbart bæresystem.

Rekkevidde hoftebelte: 87–145 cm.

Pris: kr 3099,-

Leverandør: UTE Depot AS

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS