Annonse

Test av Bushnell Forge 10x30 mm kikkert

Test av Bushnell Forge 10x30 mm

Stor kikkert i lite format

Bushnell Forge 10x30 fra Bushnells toppserie utmerker seg ved at den er bygget som en lommekikkert.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Til tross for to voksne rør med 30 mm objektiv og takkantprismer, er broen mellom rørene hengslet på begge sider. De slanke rørene kan derfor vippes nesten helt inn mot hverandre, slik at kikkerten sklir ned i en romslig lomme. Lengden på rørene ruver fremdeles noe.

Optikken i kikkerten er overraskende bra. Bildet er jevnt og klart, og motlys-egenskapene så gode at en ikke får noe forvarsel før solskiva er i fokus. Jeg har brukt kikkerten på jakt, og selv vedvarende speiding etter rype i fjellet oppleves behagelig for øynene.

Øyemuslingene skrus ut og har to tydelige trinn som gjør at de holder seg fint på plass under bruk. Diopterjusteringen sitter rundt høyre okular, og er så treg at den individuelle tilpasningen holder seg på plass under håndtering av kikkerten.

Fokusskruen sitter i forkant av broen og er lett å justere, selv om den er forholdsvis liten. Den bruker nesten to fulle omdreininger fra horisonten til nærgrensa på to meter.

Kikkerten har et sandbrunt gummibelegg på rørene som gir god føling med fingrene.

Bushnell Forge 10x30 er en svært kompakt og lett kikkert i sitt segment. Den lave vekten gjør den til en turkikkert, men de optiske kvalitetene løfter den til også å være en god jaktkikkert i fjellet, der vekt og størrelse har mer betydning enn på elgposten.

Bushnell Forge 10x30 mm

Vanntett og gummiert kikkert med 30 mm objektiv. Alle linser har omfattende coating. Byggematerialet er aluminium.

Synsfelt: 11,0 meter på 100 meters avstand. 
Lengde: 12,2 cm.
Bredde, sammenslått: 79 mm.
Rørdiameter: 38 mm.
Vekt: 388 gram.
Pris: kr 5349,-
Leverandør: Norma AS, www.norma.as

Karakter: 5 

Powered by Labrador CMS