Annonse

Test av Bergans Trollhetta 4 persons telt

Test av Bergans Trollhetta 4 persons telt

Romslig tunneltelt

Om lav vekt ikke er avgjørende, er Bergans Trollhetta 4 et anvendelig tre-sesongs tunneltelt for en vennegjeng eller familie på fire.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Teltet Bergans Trollhetta 4-pers er svært romslig, og gir et godt utgangspunkt for et komfortabelt turopphold for fire personer. Det har et klassisk tunneldesign, med fortelt, luftekanaler og inngang i begge ender.

En stor og praktisk hovedinngang tar deg videre til gedigent hovedfortelt med god takhøyde og rikelig med plass til utstyr og kokkelering. I motsatt ende finner vi en mindre åpning og et lite, men anvendelig fortelt stort nok til en sekk eller to.

Sovearealet er heller ikke knuslete, og gir god plass til fire personer på tvers. Gulvplassen og de bratte innerveggene gir en fin romfølelse og god sittehøyde. 360 graders glidelåsåpning og myggnetting i begge ender gir god fleksibilitet, lufting og beskyttelse mot insekter.

Enkelt oppsett

Oppsettet av teltet er enkelt og intuitivt, med fire stenger og fargekoder. Tunnelkonstruksjonen strekkes enkelt ut ved å plugges i hver ende, så er det bare å forankre rundt med plugger og bardunering. Her kunne vi dog foretrukket plugger som tålte litt mer før de bøyde seg.

Test: Bergans Trollhetta 1 person

Innerteltet festes raskt med hemper på innsiden av ytterteltet, seinere kan det hele pakkes ned med innertelt påmontert – klart til neste camp. Teltet har ellers rikelig med barduneringsmuligheter. Praktisk utstyrslomme langs begge innsider av innerteltet sørger for orden på småsaker og annet utstyr.

Vi savner imidlertid et enkelt opplegg for takoppheng.

Solid og tungt

Teltet har taklet tøffe værforhold svært bra. Som med alle tunneltelt, bør man forsøke få kortsidene mot «været» i sterk vind. Vi har brukt teltet gjennom alle fire årstider, uten å ha opplevd vanngjennomslag eller problemer av noe slag.

Test: Colemans Kobuk Valley 2

Teltet framstår slitesterkt og solid, med gode løsninger og høy kvalitet. Alt i alt et romslig og anvendelig tre-sesongs telt for fire personer, selv om totalvekta begrenser bruksområdet noe.

Fortrinnsvis et godt valg på turer uten altfor mye bæring (båt, packraft, kano etc.), eller eventuelt for en turgruppe på fire voksne, hvor vekta kan fordeles.

Bergans Trollhetta 4-pers

Tre-sesongs tunneltelt for inntil fire personer.

Vekt: 4660 g.
Ytterstoff: 30D RS Nylon Si/PU.
Innerstoff: 40D RS Nylon 240T.
Bunnduk: Nylon 210T PU coated.
Mål innertelt: BxLxH: 2400 x 2100 x 1100 mm.
Totalt areal: 9,6 m2.
Soveareal: 5 m2.
Vannsøyle ytterduk: 3000 mm.
Vannsøyle bunnduk: 7000 mm.
Pris: kr 9000,-
Leverandør: Bergans AS, www.bergans.com

Karakter: 4,5

Powered by Labrador CMS