Annonse

Test av jaktstøvler Härkila Driven Hunt 2.0 GTX

Vi har testet Härkilas høye støvler Driven Hunt 2.0 GTX. Det må kunne kalles et godt bekjentskap på foten.
Vi har testet Härkilas høye støvler Driven Hunt 2.0 GTX. Det må kunne kalles et godt bekjentskap på foten.

Herlige høye støvler

Härkila har flyttet skoproduksjonen sin tilbake til Europa. Om Driven Hunt 2.0 GTX er representativt for resten av kolleksjonen, var det et lurt grep.

Publisert Sist oppdatert

Jeg sier det først som sist, jeg er svak for høye jaktstøvler. Jeg liker støtten fra anklene og helt opp på leggen, men ønsker samtidig ikke at fottøyet er like stivt hele veien opp langs leggen.

Så gjør Härkila seg da heller ikke bort med modellen Driven Hunt 2.0 GTX på dette punktet. Det er lett å stramme godt til over vrista, og så bruke låsehempene for å holde lissene stramt på plass, før du litt mer gemyttlig knytter deg oppover skaftet. Litt høyt oppe på pløsa, sitter det ytterligere en låsehempe. Det kan jeg like.

God komfort

Støvlene er laget i fullnarvet lær, byr på en solid såle fra Vibram og membran fra Gore-Tex. Tverrstivhet og gelenkstivhet oppleves som god. Innersålen er støtdempende, og gjør en høyst akseptabel jobb.

Jeg er litt plattfot, og kjenner det fort i knærne om jeg får feil belastning fra føttene. Ofte har det vært kranglete å gå inn nye støvler også. Men Härkilas høye modell har det bokstavelig talt bare vært å skli labbene nedi, og rusle av gårde.

Holder tett

Produsenten trekker frem støvlene som godt egnet til postering og drivjakt. Selv har jeg brukt paret til variert jakt – inkludert lengre labbeturer – gjennom en hel sesong. Støvlene har holdt meg tørr på beina hele veien, men det skulle da også bare mangle.

Kalosjeringen går rundt hele støvelen, med ekstra store flater i tå og hel. Denne beskyttelsen er sydd på med doble sømmer, istedenfor støpt på som hos en del andre modeller. Sålegrepet oppleves som over middels godt – også på vått underlag.

Tunge – men gode

Driven Hunt er røslige, varme og stødige jaktstøvler, det merkes også på vekta. Støvelparet veier en drøy kvartkilo mer enn for eksempel Crispi Titan NW.

Men om du ikke lar deg affisere av litt ekstra vekt på foten, er dette supre støvler! To års garanti for material- eller funksjonsfeil har de også.

Härkila Driven Hunt 2.0 GTX

Høy jaktstøvel i fullnarvet lær og Gore-Tex-membran. Finnes i brunt og sort.

Såle: Yttersålen er en Vibram Aftersky Ice Trek, støtdempende mellomsåle fra Shock.

Skafthøyde: 30.5 cm (str. 43)

Vekt pr. støvel: 930 g (str. 43)

Størrelser: 40–48

Pris: kr 4599,-

Leverandør: Härkila, harkila.com

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS