Annonse

Test av Crispi Titan GTX

God støvel for lettere bører

Crispi har med Titan GTX lagd et godt alternativ for deg som ikke nødvendigvis skal bære en reinsbukk på 70 kg ned fra indre deler av Jotunheimen.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

Crispi Titan GTX

PRODUKTNAVN: Crispi Titan GTX

PRODUKTFAKTA: Høye jaktstøvler med vannavstøtende Nubuk som yttermateriale. Normal lest. Vanntett og pustende Gore-Tex-membran, og Gore-Tex Extended Comfort Footwear Lining. Løs Air Mesh innersåle med aktivt kull for å forhindre vond lukt. Yttersåle av Vibram, med støtdemping av polyuretan. Vekt str. 42: 750 g. Støvlene kommer også i en lav variant kalt Valdres GTX.

PRIS: kr 3699,-

LEVERANDØR: Ultimate Nordic AS (tidligere Wenaas), tlf 22 57 50 50,
http://www.ultimatenordic.no

TER­NING: 5

Støvlene omslutter foten godt, og har en behagelig pløse. De kunne dog vært skåret høyere mot skaftet. Som de er får du vann i støvlene før vannet har nådd toppen av skaftet. Støvlene kunne taklet 3-4 cm dypere vann hvis dette var gjort annerledes. Kalosjeringen er grei, men langt fra den mest omfattende vi har sett. Støvelen har allikevel holdt tett i en god sesong med bruk på fjellet, i myrer, både under jakt og fjellfiske.

Maljer og snøring fungerer godt, og ingen har grader eller andre ujevnheter som sliter skolissene unødvendig. Komforten er i toppklasse, og jeg blir ikke sliten i føttene av å ha dem på, selv etter flere dager med 15-16 timers bruk. De ruller også godt i steget, og har godt grep på alt fra tørt til vått underlag, stein, mose gress og lav.

De gir ikke den beste ankelstøtten i denne klassen, noe de heller ikke er designet for å gi. Dette er dog med på å gi støvlene den høye graden av komfort.

Alt i alt er dette svært vellykkede jaktstøvler for deg som ikke skal ta de tyngste børene, eller har ankler som trenger kraftig støtte. Støvlene er også veldig behagelige i starten, og trenger knapt å gås inn – en fordel hvis du kjøper dem dagen før jakta.

Powered by Labrador CMS