Ny jegervennlig riflebane

Riflegruppa i Siljan JFF er klare til å hjelpe deg med skytingen. Fra
Riflegruppa i Siljan JFF er klare til å hjelpe deg med skytingen. Fra

Siljan JFF har avduket en flunkende ny riflebane, spesielt beregnet på «menigmann».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

På Siljan JFFs nye riflebane skal det være «ufarlig» å komme og trene før jakta. Du skal få god hjelp, selv til enkle ting. Dette bedyrer gjengen i riflegruppa overfor Jakt & Fiske.

– En del jegere er jo nærmest selvlærte i rifleskyting. Her ser vi at mange blir vesentlig bedre bare i løpet av en kveld, sier Tore Nickelsen. God hjelp og et hyggelig miljø er en viktig del av oppskriften.

Riflebanen i Almedalen har ni elektroniske skiver, romslig overbygd standplass og venterom, alt i strøken utførelse. Det er egen kostholdsbane for salongrifle, og vendefigur for ettersøkstrening.

Skytesimulator

Foreningen har valgt å skjerme to av standplassene, slik at nervøse jegere kan skyte opp i ro og mak uten tilskuere i «ryggen».

Riflebanen har kostet 2,2 millioner, og er siste byggetrinn et 11-årig prosjekt som også inneholder trapbane og klubbhus. Med flere tusen dugnadstimer og tilskudd fra kommune, tippemidler, Sparebankstiftelsen m.fl, er Siljan JFF i dag gjeldfrie.

­– Det eneste som gjenstår nå er topp moderne skytesimulator for hagle og rifle – noe som også er ferdig finansiert, forteller foreningsleder Asbjørn Kløverød.