Snart starter norgesmesterskapet i Nordisk jaktskyting i Hemnes. Foto: Vidar Nilsen

Mesternes mester

21.- 22. mai går norgesmesterskapet i Nordisk jaktskyting av stabelen i Hemnes. Å kapre pokalen i denne grenen har mange likhetstrekk med TV-programmet «Mesternes mester».
11. mai 2022

– Skal du nå helt til topps, må du være en relativt komplett jaktskytter. Men det er mulig å hevde seg, selv om du ikke er helt i toppen i alle de fire øvelsene, orienterer jaktkonsulent Vidar Nilsen i NJFF.

Skyteprogrammet i disiplinen Nordisk Jaktskyting består av to grener med rifla og to med hagla, over to dager. Med rifla er det skudd mot rådyrfigur og løpende elg som gjelder, med hagla 25 leirduer jegertrap og 25 duer leirduesti/sporting.

Inspirerende og variertKjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Emneord: 

Siste fra Jakt

I praksis er det totalforbud mot bruk av blyammunisjon for haglejegere i Norge fra og mede 15.02.2023. Foto: Alexander Schindler
Blyforbud | 

Derfor er våtmarksforbudet et totalforbud

EU innfører nye regler for bruk av blyhagl i våtmark. Fordi «våtmark» defineres vidt, er det i praksis slutt på blyhagl i Norge.
Det er fastsatt en kvote på 7.000 kort på villrein på Hardangervidda i år. Halvparten av kortene er «valgfritt dyr», mens den andre halvparten er «voksen bukk over 2.5 år og eldre». Foto: Alexander Schindler

Slik blir villreinjakta på Hardangervidda i år

Villreinnemda har vedtatt både kvoter og vilkår for villreinjakta på Hardangervidda. Nå har Miljødirektoratet sendt ut forslag om tidligere jaktstart på høring.
Miljødirektoratet:

Vil ikke anmelde videre termisk bruk ved forsvarlig jakt

Miljødirektoratet sier i en uttalelse at de ikke vil anmelde jegere som bruker termisk utstyr frem til det foreligger klare regler for bruk av nattoptikk.

På forsiden nå