Jakt & Fiske hadde en skrivefeil i vår forhåndsomtale av sommerend dobbelt-NM i jaktfelt. Bildet er fra NM Jaktfelt på Lygna i Gran i 2007.
Jakt & Fiske hadde en skrivefeil i vår forhåndsomtale av sommerend dobbelt-NM i jaktfelt. Bildet er fra NM Jaktfelt på Lygna i Gran i 2007.

Jakt & Fiske retter

Jakt&Fiske retter feil opplysning i forhåndsomtalen av dobbelt-NM i jaktfelt.
06. april 2022

Jakt&Fiske skrev en forhåndsreportasje på sommerens dobbelt-NM i jaktfelt og elg i Os utenfor Bergen i nummer 3/22. I beskrivelse av jaktfeltløypa snek står det at hold nummer 2 skal skytes mot en revefigur, sittende på 35 meters avstand. Det korrekte er stående. Vi beklager.

Emneord: 

Siste fra Jakt

I praksis er det totalforbud mot bruk av blyammunisjon for haglejegere i Norge fra og mede 15.02.2023. Foto: Alexander Schindler
Blyforbud | 

Derfor er våtmarksforbudet et totalforbud

EU innfører nye regler for bruk av blyhagl i våtmark. Fordi «våtmark» defineres vidt, er det i praksis slutt på blyhagl i Norge.
Snart starter norgesmesterskapet i Nordisk jaktskyting i Hemnes. Foto: Vidar Nilsen
NM Nordisk:

Mesternes mester

21.- 22. mai går norgesmesterskapet i Nordisk jaktskyting av stabelen i Hemnes. Å kapre pokalen i denne grenen har mange likhetstrekk med TV-programmet «Mesternes mester».
Det er fastsatt en kvote på 7.000 kort på villrein på Hardangervidda i år. Halvparten av kortene er «valgfritt dyr», mens den andre halvparten er «voksen bukk over 2.5 år og eldre». Foto: Alexander Schindler

Slik blir villreinjakta på Hardangervidda i år

Villreinnemda har vedtatt både kvoter og vilkår for villreinjakta på Hardangervidda. Nå har Miljødirektoratet sendt ut forslag om tidligere jaktstart på høring.

På forsiden nå