Rypejakt med stående fuglehund. Foto: Stian Stende.
Fikk du ikke jaktkort i terrengene du søkte på? Her er oversikten over hvilke datoer det blir åpnet for direktekjøp forskjellige steder i landet. Foto: Stian Stende.

Disse datoene kan du sikre deg gode jaktkort hos Inatur

Fikk du ikke tildelt jaktkort? Eller glemte å søke før fristen gikk ut? Her er datoene for når kortene legges ut for direktesalg.
29. april 2022

Vær så rutinert du bare vil, ofte kommer søknadsprosessen om jaktkort som julekvelden på kjerringa. Men håpet om et kort i drømmeterrenget trenger ikke å være ute.

Mange av kortene som er til overs etter at trekninger og søknadsfrister er gått ut, legges nemlig ut for direktesalg. 

– Mange grunneiere bruker forskjellige kombinasjoner av trekning eller søknader, og ordinært salg. Dette kan kanskje virke uoversiktlig for noen. Vi håper dette kan gjøre det litt lettere å finne fram til når direktesalget av jaktkort starter i forskjellige jaktfelt, sier markedssjef i Inatur Torbjørn Kvien Madsen til Jakt & Fiske.

Her er oversikten over når hvilke «restekort» blir tilgjengelig på inatur.no: 


01.05.2022 – Småviltkort i Alvdal, Tynset og Unset

Her kan du jakte skogsfugl, hare og rype over enorme områder. Også hundejegere har muligheter med et sesongkort på Trondkjølen Jaktfelt og hos Unset grunneierlag. 

Om du har lyst til å jakte gås, kan du gjøre det på Tynset.

Her er korttilbudene


02.05.2022 – Variert småviltjakt fra Trøndelag til Agder

Rådyrjakt på statsgrunn i Trøndelag og skogsfugljakt på Tynset er noen av kortene som blir tilgjengelige denne datoen.

Her er korttilbudene


10.05.2022 – Mange jaktfelt på gamle Hedmarken og i Trøndelag

I Trøndelag lokker både Namsskogan, Gressåmoen, Lurufjell og Namdalseid med jaktmuligheter. Det samme gjør Varaldskogen, Einunndalen og Øvre Rendal i Innlandet. Dette er noen av områdene du kan kjøpe jaktkort på fra og med denne datoen.

Her er korttilbudene


11.05.2022 – Jakt fra Asker til Trysil

Fra og med denne datoen åpner snaut 30 jaktfelt for direktekjøp av jaktkort fra Asker i sør til Trysil i nord.

Her er korttilbudene


12.05.2022 – Den store rådyrdagen

Dette er dagen da Statskog åpner et drøss med jaktfelt for direktekjøp av kort på rådyrjakt. Både ordinær rådyrjakt og bukkejakt står på menyen.

Her er korttilbudene


15.05.2022 – Småviltjakt i Grimsdalen og på Dovrefjell

Rett før nasjonaldagen åpner Dovre Fjellstyre for direktekjøp av jaktkort i Grimsdalen og Dovrefjell statsallmenninger. Mye av jaktterrenget ligger på snaufjell og gir gode muligheter på rypejakt.

Her er korttilbudene


19.05.2022 – Jakt i rypeperla Njardarheim og mye annet snadder

Njardarheim er spennende statskogterreng for både reinsjegere og rypejegere. Denne datoen kan du kjøpe kort på rypejakt. 

I tillegg åpnes det for kjøp av kort på småviltjakt i Femundsmarka og på Dovrefjell, samt i jaktfelt på Trysil og Haukelifjell.

Her er korttilbudene


20.05.2022 – Harejakt, rådyrjakt og mer til

Frister det med jakt på skogsfugl og hare ved Kongsberg? Eller rypejakt på Trysil? Hva med rådyrjakt i Rendalen? Dette og mer er tilgjengelig for direktekjøp fra og med denne datoen.

Her er korttilbudene


1. juni – Den store rådyrdagen + småviltjakt på Kvaløya

Sugen på jakt femten minutter fra Tromsø? Da har du muligheten til å sikre deg et jaktkort denne dagen. 

Dette er kanskje også den viktigste datoen for rådyrjegere, med en rekke tilbud mange steder i landet.

Her er korttilbudene


03.06.2022 – Det beste fra to verdener i Rakkestad

Visste du at alle som kjøper jaktkort på rådyr i Rakkestad kommuneskoger har tilgang på ettersøkshund via Rakkestad ettersøksring? 

I tillegg gir rådyrkortet rett til å skyte villsvin.

Her er korttilbudene


10.06.2022 – Hundetrening i Trøndelag

Også den firbente jaktkompisen må komme til sin rett. Denne datoen kan du kjøpe hundetreningskort for både småvilt og storvilt i Nærøydal, Grong, Namsskogan og Orkland.

Her er korttilbudene


21.06.2022 – Ta turen til Eidskog

Med et areal på over 57.000 dekar er Eidskog kommuneskog et spennende jaktterreng. Denne datoen åpner direktekjøp av småviltkort fordelt på fire teiger.

Her er korttilbudene

Emneord: 

Siste fra Jakt

I praksis er det totalforbud mot bruk av blyammunisjon for haglejegere i Norge fra og mede 15.02.2023. Foto: Alexander Schindler
Blyforbud | 

Derfor er våtmarksforbudet et totalforbud

EU innfører nye regler for bruk av blyhagl i våtmark. Fordi «våtmark» defineres vidt, er det i praksis slutt på blyhagl i Norge.
Snart starter norgesmesterskapet i Nordisk jaktskyting i Hemnes. Foto: Vidar Nilsen
NM Nordisk:

Mesternes mester

21.- 22. mai går norgesmesterskapet i Nordisk jaktskyting av stabelen i Hemnes. Å kapre pokalen i denne grenen har mange likhetstrekk med TV-programmet «Mesternes mester».
Det er fastsatt en kvote på 7.000 kort på villrein på Hardangervidda i år. Halvparten av kortene er «valgfritt dyr», mens den andre halvparten er «voksen bukk over 2.5 år og eldre». Foto: Alexander Schindler

Slik blir villreinjakta på Hardangervidda i år

Villreinnemda har vedtatt både kvoter og vilkår for villreinjakta på Hardangervidda. Nå har Miljødirektoratet sendt ut forslag om tidligere jaktstart på høring.

På forsiden nå