Færre elg felt på statsallmenningene

I 2021 ble det skutt rundt 820 elg på statsallmenningene i Sør-Norge. Det er en nedgang på nesten 200 dyr fra omtrent ti år siden. 
22. mars 2022

Det melder Norges Fjellstyresamband etter å ha oppsummert fjorårets jaktsesong.

De fant at kvotene også er betydelig redusert. Men selv om det blir færre dyr å jakte på, er det populært å jakte elg og hjort hos fjellstyrene. 

Guide: Anitas beste råd for å få en god elghund 

1.970 jegere har deltatt på elg- og hjortejakt på fjellstyrenes 260 jakttilbud. Omkring 60 prosent av jegerne var tilreisende og 40 prosent lokale jegere. 

Fellingsprosenten på elg var omkring 86 prosent, noe som er høyt i mange av disse høyfjellsterrengene. (©NTB)

Viltforvalter Kristian Norgaard Berglund: – Gjør elgavskytningen enklere

Siste fra Jakt

Den danske forskeren Jesper Madsen og kollegene har merket tusenvis av gjess. Foto: Jo Straube
Forskning:

Gåsbusters

Den danske forskeren Jesper Madsen har merket 5000 gjess. Arbeidet har vist seg matnyttig for både jegere og bønder i Norge og Danmark.
Det blir tidligere jaktstart på villrein på Hardangervidda sør for riskveg 7 de to neste årene. Illustrasjonsfoto: Simon Åsheim

Det blir utvidet jakttid for å bekjempe skrantesjuke

Høringsfristen er over og Miljødirektoratet har bestemt seg. Det blir tidligere jaktstart på villrein, elg og hjort for å hindre spredning av skrantesjuke.
 Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinområde, drømmer om store villreinflokker på Hardangervidda. Foto: Atle Skjelde
Portrettet:

Arealforkjemperen

– Arealforvaltning og menneskelig ferdsel er de største utfordringene for villreinen. Flere av turisthyttene på Hardangervidda bør stenges, sier Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinutval.

På forsiden nå