Eide møter svenskene om ulvejakt

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) skal tirsdag møte svenske myndigheter for å diskutere en mulig utvidelse av ulvejakta.
15. februar 2022

– De gjenstående revirene er grenserevir, og dette er et samarbeid med Sverige som jakter på de samme ulvene. Derfor skal vi ha en samtale med dem i dag, sier Espen Barth Eide (Ap) til NRK.
Tirsdag er den siste dagen i ulvejakta. Så langt er 11 dyr skutt av en kvote på opp mot 28 dyr.
Eide sier at de ikke er avhengige av det svenske svaret.
– Det er alminnelig dannelse mellom to gode naboer at man snakker med hverandre før man gjør eventuelle nye vedtak, sier Eide.
Årets ulvejakt skulle egentlig ha startet 1. januar, men ble utsatt da dyrevernsorganisasjonene Noah, WWF og Foreningen Våre Rovdyr tok saken til retten like før nyttår.
Dyrevernerne fikk medhold i Oslo tingrett, men fredag ble kjennelsen omgjort i Borgarting lagmannsrett, som ga staten medhold. Dermed kunne lisensfellingen starte, bare tre dager før fellingsperiodens utløp tirsdag 15. februar.
Rettsprosessen gjorde at jaktperioden ble kuttet fra 46 til bare 4 dager.
(©NTB)

Emneord: 

Siste fra Jakt

Den danske forskeren Jesper Madsen og kollegene har merket tusenvis av gjess. Foto: Jo Straube
Forskning:

Gåsbusters

Den danske forskeren Jesper Madsen har merket 5000 gjess. Arbeidet har vist seg matnyttig for både jegere og bønder i Norge og Danmark.
Det blir tidligere jaktstart på villrein på Hardangervidda sør for riskveg 7 de to neste årene. Illustrasjonsfoto: Simon Åsheim

Det blir utvidet jakttid for å bekjempe skrantesjuke

Høringsfristen er over og Miljødirektoratet har bestemt seg. Det blir tidligere jaktstart på villrein, elg og hjort for å hindre spredning av skrantesjuke.
 Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinområde, drømmer om store villreinflokker på Hardangervidda. Foto: Atle Skjelde
Portrettet:

Arealforkjemperen

– Arealforvaltning og menneskelig ferdsel er de største utfordringene for villreinen. Flere av turisthyttene på Hardangervidda bør stenges, sier Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinutval.

På forsiden nå