Riflegruppa i Siljan JFF er klare til å hjelpe deg med skytingen. Fra v: Kjetil Helgerud, Lene Vindheim Lasse Øverbø, Tore Nickelsen og Asbjørn Kløverød.

Ny jegervennlig riflebane

Siljan JFF har avduket en flunkende ny riflebane, spesielt beregnet på «menigmann».
06. oktober 2021

På Siljan JFFs nye riflebane skal det være «ufarlig» å komme og trene før jakta. Du skal få god hjelp, selv til enkle ting. Dette bedyrer gjengen i riflegruppa overfor Jakt & Fiske.

– En del jegere er jo nærmest selvlærte i rifleskyting. Her ser vi at mange blir vesentlig bedre bare i løpet av en kveld, sier Tore Nickelsen. God hjelp og et hyggelig miljø er en viktig del av oppskriften.

Riflebanen i Almedalen har ni elektroniske skiver, romslig overbygd standplass og venterom, alt i strøken utførelse. Det er egen kostholdsbane for salongrifle, og vendefigur for ettersøkstrening.

Skytesimulator

Foreningen har valgt å skjerme to av standplassene, slik at nervøse jegere kan skyte opp i ro og mak uten tilskuere i «ryggen».

Riflebanen har kostet 2,2 millioner, og er siste byggetrinn et 11-årig prosjekt som også inneholder trapbane og klubbhus. Med flere tusen dugnadstimer og tilskudd fra kommune, tippemidler, Sparebankstiftelsen m.fl, er Siljan JFF i dag gjeldfrie.

­– Det eneste som gjenstår nå er topp moderne skytesimulator for hagle og rifle – noe som også er ferdig finansiert, forteller foreningsleder Asbjørn Kløverød.

Siste fra Jakt

Frykt for at villreinen på Hardangervidda skal bli utryddet

Jegere og ordførere rundt Hardangervidda frykter at villreinen der skal bli utryddet dersom statlige myndigheter får det som de vil.

Rovviltnemndene vil felle fire ulverevirer i ulvesonen

Rovviltnemndene i Hedmark og Oslo, Akershus og Østfold mener det bør gis lisenskvote for felling av revirene Rømskog, Mangen, Hornmoen og Bograngen. – Fornuftig, sier leder for NJFF, Knut-Arne Gjems.

Viltstellprisen til livredderne i Østfold

Magnus Johannessen (Båstad GJFF) og Bjørn Einar Lier (Trøgstad JFF) tildeles NJFFs viltstellspris 2021 for sitt slått- og rådyrprosjekt.

På forsiden nå