Riflegruppa i Siljan JFF er klare til å hjelpe deg med skytingen. Fra v: Kjetil Helgerud, Lene Vindheim Lasse Øverbø, Tore Nickelsen og Asbjørn Kløverød.

Ny jegervennlig riflebane

Siljan JFF har avduket en flunkende ny riflebane, spesielt beregnet på «menigmann».
06. oktober 2021

På Siljan JFFs nye riflebane skal det være «ufarlig» å komme og trene før jakta. Du skal få god hjelp, selv til enkle ting. Dette bedyrer gjengen i riflegruppa overfor Jakt & Fiske.

– En del jegere er jo nærmest selvlærte i rifleskyting. Her ser vi at mange blir vesentlig bedre bare i løpet av en kveld, sier Tore Nickelsen. God hjelp og et hyggelig miljø er en viktig del av oppskriften.

Riflebanen i Almedalen har ni elektroniske skiver, romslig overbygd standplass og venterom, alt i strøken utførelse. Det er egen kostholdsbane for salongrifle, og vendefigur for ettersøkstrening.

Skytesimulator

Foreningen har valgt å skjerme to av standplassene, slik at nervøse jegere kan skyte opp i ro og mak uten tilskuere i «ryggen».

Riflebanen har kostet 2,2 millioner, og er siste byggetrinn et 11-årig prosjekt som også inneholder trapbane og klubbhus. Med flere tusen dugnadstimer og tilskudd fra kommune, tippemidler, Sparebankstiftelsen m.fl, er Siljan JFF i dag gjeldfrie.

­– Det eneste som gjenstår nå er topp moderne skytesimulator for hagle og rifle – noe som også er ferdig finansiert, forteller foreningsleder Asbjørn Kløverød.

Siste fra Jakt

Den danske forskeren Jesper Madsen og kollegene har merket tusenvis av gjess. Foto: Jo Straube
Forskning:

Gåsbusters

Den danske forskeren Jesper Madsen har merket 5000 gjess. Arbeidet har vist seg matnyttig for både jegere og bønder i Norge og Danmark.
Det blir tidligere jaktstart på villrein på Hardangervidda sør for riskveg 7 de to neste årene. Illustrasjonsfoto: Simon Åsheim

Det blir utvidet jakttid for å bekjempe skrantesjuke

Høringsfristen er over og Miljødirektoratet har bestemt seg. Det blir tidligere jaktstart på villrein, elg og hjort for å hindre spredning av skrantesjuke.
 Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinområde, drømmer om store villreinflokker på Hardangervidda. Foto: Atle Skjelde
Portrettet:

Arealforkjemperen

– Arealforvaltning og menneskelig ferdsel er de største utfordringene for villreinen. Flere av turisthyttene på Hardangervidda bør stenges, sier Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinutval.

På forsiden nå