Brunlanes JFF kan miste skytebanen

En rekke av landets skytebaner er utsatt for press fra naboer og nærmiljø. Nå står også Brunlanes JFFs populære anlegg i Vestfold i fare for å bli stengt. Foreningssekretær Tom Nalum er imidlertid optimist.
28. oktober 2020

I snart 40 år har Brunlanes JFF (BJFF) drevet Dolvenbanen utenfor Larvik. Anlegget har vært et av landets beste innenfor sporting/ leirduesti. Foreningen er da også kjent for å herje resultatlistene i store mesterskap i disse grenene gjennom mange år.

I høst gikk en gruppe naboer, grunneiere og lokalpolitikere hardt ut mot skyteakti­viteten. De viste bl.a. til støy og stålhagl i gulrotåkeren. Kommunens rådmann hadde opprinnelig foreslått oppstart av et toårig regulerings-planarbeid.

Noen av lokalpolitiker­ne i kommunens planutvalg gikk imidlertid i følge med naboene, og fikk flertall for å stenge flere av standplassene, samt kreve en reguleringsplan ferdig innen ett år.


Sekretær Tom Nalum (her med kongepokal fra NM i Kroken i 2018), og resten av styret i BJFF, håper og tror de skal få beholde den tradisjonsrike Dolvenbanen. Foto: Torgeir W. Skancke

Formalitetene er i orden

BJFF påklaget vedtaket – både stengning av standplasser, og den korte fristen for en reguleringsplan.

– Da politikerne gjorde sitt vedtak, hadde de verken satt seg inn i sak eller juss, sier foreningens sekretær, Tom Nalum, også kjent som en av foreningens mange toppskyttere.

Nalum forteller at foreningen har mange jurister og kompetente personer blant med­lemmene, som har hjulpet til med klagen. Han mener at alt av formaliteter, tillatelser og avtaler tilsier at BJFF har en god sak.

Det er Fylkesmannen i Vestfold og Telemark som tar den endelige avgjørelsen i saken.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Rødlista:

Villrein inn - rypa ut

Artsdatabanken har mottatt innspill til oppdatert rødliste.

Håp om å utrydde skrantesjuken - her er anbefalingen

Høyt bukkeuttak og generell bestandsreduksjon er blant tiltakene Miljødirektoratet og Mattilsynet foreslår for å bekjempe skrantesjuke blant villrein på Hardangervidda.

Stadig flere kvinner er jegere

Andelen kvinner i jegerregisteret har økt jevnt og trutt. Ved utgangen av jaktåret 2020/2021 var den nesten dobbelt så høy som for 20 år siden.

På forsiden nå