Magnus Solberg fra Kløfta i Akershus ga aldri opp håpet om å felle drømmebukken han fanget på viltkameraet, men det trakk langt ut i september før han fikk belønning for strevet.

Bukkesuksess i september

Om drømmebukken glimrer med sitt fravær og kalenderen viser september, er det fort gjort å bli motløs. 26 år gamle Magnus Solberg er imidlertid ikke typen som gir opp så lett. Slikt betaler seg til slutt.
09. september 2020

Sommeren 2019 oppdaget 26-åringen fra Kjeller i Akershus en flott bukk på viltkameraet. Forventningene var store da bukkejakta startet 10. august, men nå var bukken som sunket i jorden.

– Det var en skikkelig staselig bukk, og etter som dagene gikk, begynte jeg selvsagt å lure på om den kanskje var skutt av andre eller drept av en rival, slikt skjer jo av og til, sier Solberg til Jakt & Fiske.


Bukken var ikke av de aller største, men det staselige geviret fikk full pott for regelmessighet og skjønnhet.

Observert

Så kom beskjeden; bukken var blitt observert.

– Kjæresten min er fra gård, og det er i dette området jeg jakter. Foreldrene hennes kunne fortelle at bukken hadde vist seg på et jorde i nærheten. Det var jo fint å få en bekreftelse på at den var i live, men det skulle gå enda en stund før den dukket opp igjen, forteller Solberg.

På dette tidspunktet hadde han vært ute nærmere 20 økter. Det hadde blitt september, og for Magnus nærmet det seg avreise for rypejakt.  


Enkelte minner er vel verdt å forevige.

Et siste forsøk

– Den 7. september, kvelden før jeg skulle reise til fjells, bestemte jeg meg for å gjøre et siste forsøk. Heller ikke denne gangen så det ut til å gå veien, men like før jeg skulle til å pakke sammen, dukket den opp i jordekanten, 75 meter unna. Skuddet satt der det skulle, og jeg fikk satt punktum for en lang jakt. Det var en lettelse. Dessuten var det veldig artig å konstatere at geviret var akkurat så flott og symmetrisk, som jeg trodde, sier Solberg.


Solbergs kjæreste Hedda Fallet debuterte på bukkejakt i år. Hun gjorde så visst ikke skam på etternavnet.

Geviret ble målt til 135, 48 poeng og gull. Og den ivrige jegeren har også kostet på seg utstopping med hodemontasje.

Effektiv make

– Jeg må også fortelle at kjæresten min, Hedda Fallet, var med på bukkejakt for første gang i år. Hun klinket til og felte en flott bukk den første dagen. Det var skikkelig artig. Foreløpig er den ikke målt, men hun skal også stoppe den ut, dermed får hvert vårt flotte bukkejakt-minne på veggen, sier Magnus Solberg.

Les også: Bærumsbukk til topps

Les også: Strategi for bukkejakta (+)

 

Siste fra Jakt

Flest felte rådyr på 20 år

Det ble skutt 34.300 rådyr i løpet av jaktåret 2020/2021. Det er det største utbyttet siden 1999/2000. Flest ble skutt i Indre Østfold og Lindesnes.

Kraftig økning i felte villsvin i Norge

Det ble felt 450 flere villsvin i løpet av forrige jaktsesong. Det er hele 140 flere enn året før. Nesten alle ble felt i Halden og Aremark.

Lovende rypeutsikter i Sør-Norge

Den første oversikten fra fjellstyrene over årets bestandssituasjon i statsallmenningene i Sør-Norge er klar.

På forsiden nå