Svensk villsvinjeger tok feil – skjøt to ponnier

En jeger i Sør-Sverige skjøt i helgen det han trodde var to villsvin ute på en åker. I stedet var det to shetlandsponnier som hadde rømt fra en hage.
18. august 2020

Hendelsen fant sted tidlig søndag morgen i Emmaboda i Kalmar län i Sør-Sverige.

Villsvinjegeren fikk øye på dyrene ute på en åker og fyrte deretter av skuddene. Først da han nådde fram til de døde dyrene, oppdaget han feilen. Han kontaktet selv politiet, som har opprettet sak.

De to shetlandsponniene hadde rømt fra en hage i løpet av natten, ifølge eieren, som sier at hun har fått tilbud om økonomisk erstatning fra jegeren.

– Han begynte med å be om unnskyldning og sa han var veldig lei seg for det som hadde skjedd. Han var veldig imøtekommende, som var fint. Det gjør det hele litt lettere, sier eieren.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Viten:

Når hjelper det å freda ryper?

Me trur at spørsmålet ikkje er om, men når jakt har betydning. Me vil her fortelja om trua vår, men er ikkje visse på at tru treng vera sanning.

Rakkelhaner kan få levedyktige avkom

Trodde du rakkelhanen ikke kunne formere seg? Tro om igjen. Genetiske analyser hos Norsk institutt for naturforvaltning (NINA) viser nå at denne krysningen mellom orrfugl og storfugl kan være fruktbar og få levedyktig avkom ute i det fri.

Tester ut villsvinfeller

Norske myndigheter ønsker færrest mulig villsvin på et minst mulig område i Norge. Nå tas egne villsvinfeller i bruk som et ledd i å begrense spredningen.

På forsiden nå