Svensk villsvinjeger tok feil – skjøt to ponnier

En jeger i Sør-Sverige skjøt i helgen det han trodde var to villsvin ute på en åker. I stedet var det to shetlandsponnier som hadde rømt fra en hage.
18. august 2020

Hendelsen fant sted tidlig søndag morgen i Emmaboda i Kalmar län i Sør-Sverige.

Villsvinjegeren fikk øye på dyrene ute på en åker og fyrte deretter av skuddene. Først da han nådde fram til de døde dyrene, oppdaget han feilen. Han kontaktet selv politiet, som har opprettet sak.

De to shetlandsponniene hadde rømt fra en hage i løpet av natten, ifølge eieren, som sier at hun har fått tilbud om økonomisk erstatning fra jegeren.

– Han begynte med å be om unnskyldning og sa han var veldig lei seg for det som hadde skjedd. Han var veldig imøtekommende, som var fint. Det gjør det hele litt lettere, sier eieren.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Mennesket og hunden:

En gåtefull suksesshistorie

En gang i vår fjerne fortid dannet ulven og mennesket en allianse. Fortsatt vet vi ikke med sikkerhet hvor, når, hvorfor eller hvordan det skjedde. Men ulven ble til hund, og vår verden ble aldri den samme.

NJFFs jakthundarbeid

I et historisk perspektiv er rasebegrepet nokså nytt. Det er først fra 1800-tallet og framover at det virkelig skyter fart, og det var jegerne som i all hovedsak sto for seriøst hundearbeid.

Stortinget vil stanse utvidelse av ulvesonen

Stortinget vil blokkere et forslag fra rovdyrforvaltningen om å utvide ulvesonen for å verne en genetisk viktig ulv fra å bli felt.

På forsiden nå