En mann er i Hardanger tingrett dømt til 25 dagers betinget fengsel for å ha skutt fem villrein og partert dem på ei DNT-hytte. Ill. foto: Kjoland/iStockphoto

DNT-hyttevert dømt for ulovlig reinsjakt på Hardanger­vidda

En mann er i Hardanger tingrett dømt til 25 dagers betinget fengsel for å ha skutt fem villrein og partert dem på ei hytte tilhørende Den Norske Turistforening.
10. januar 2020

Mannen i 50-årene, som var vert på hytta på Hardangervidda, hadde ikke gyldig jaktkort, men felte likevel dyra i august 2018, melder NRK.

Noen dager senere ble han tatt på fersken da politiet og Statens naturoppsyn fant 250 kilo kjøtt på DNT-hytta. I tillegg til fengselsstraffen, ble han dømt til 25.000 kroner i bot og tap av jaktretten i fire år.

Jan Erik Reiten, som er eiendomssjef i DNT Oslo og Omegn, sier det er for tidlig å si hvilke konsekvenser dommen får for mannens videre virke som hyttevert. Han opplyser at DNT ikke har vært borti tilsvarende saker tidligere, og at de trenger tid til å vurdere hva de skal gjøre.

Det parterte kjøttet ble fryst ned og var ifølge tiltalen gjort klart til uttransportering.

Mannen sier til NRK at han er uenig i dommen.

– Jeg synes straffen samlet sett er for streng. Likevel ønsker jeg å bli ferdig med saken og vil derfor ikke anke, opplyser han.

Politiadvokat Trygve Ritland i Vest politidistrikt la ned påstand om 60 dagers fengsel. Han sier at påtalemyndigheten vurderer å anke dommen fordi de mener straffen er for lav.

Siste fra Jakt

Bukkejakt:

Våryr i Hampshire

Titusener av fotballsupportere tar i et normalår en langweekend i England for å se favorittlaget i Premier League. Andre tar turen over Nordsjøen for å kikke etter råbukk …

Jakt og Fiskesenteret tilbake for fullt

– Regjeringens beslutning om nedstengning av landet 12. mars, var det verst tenkelige tidspunktet på året for oss. Det var bare to dager før den viktigste kurshelga gjennom hele året, sier daglig leder Anders Storm Nilsestuen på Jakt og Fiskesenteret.

Stabilt antall ulv i Norge

I vinter ble det registrert 103–106 ulver i Norge. Antallet er uendret fra i fjor.

På forsiden nå