Annonse

Jaktskyting

Sikt inn på trippel-NM i nord

Ulf Boger i Målselv JFF ønsker landets jaktskyttere og familier velkommen til trippel-NM i juli neste sommer.

Sommeren 2020 er det klart for trippel-NM i Målselv i Troms. Benytt anledningen til å slå to fluer i en smekk – og oppleve det vakreste av Norge.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Troms: Vilt og storslagent. Det vakreste av Norge, etter manges mening. Er du glad i natur og friluftsliv, har du neste sommer en gylden anledning til å gjøre norgesmesterskapene i jegertrap, leirduesti og elgskyting til noe mer enn en kamp om poeng.

– Ja, dette handler ikke bare om trippel-NM. Hit kan du ta med hele familien og oppleve storslagne Senja, prøv storørretfiske i Barduelva eller laksefiske i Målselva, den klart beste elva i Troms. Øvre Dividal ligger heller ikke langt unna, en av landets mest urørte villmarker.

Det er Ulf Boger, primus motor for trippel-NM 2020, som ivrer over å fortelle om noe av det Troms har å by på. Boger er selv opprinnelig fra Oslo, ble beordret nordover i tjeneste for 29 år siden. Det gikk ikke mer enn tre måneder, før han erkjente at det var her han ville leve.

Baneanlegget til Målselv JFF har en fantastisk beliggenhet. I bakgrunnen skinner Istindan. Bardufoss flyplass ligger kun fem minutters kjøring unna.

Gode hjelpere
Vi møter Boger på skytebanen til Målselv JFF, like utenfor Bardufoss. Omgitt av glitrende tinder, er det umulig ikke å snakke om regionens store muligheter for jakt, fiske og friluftsliv. Han forteller om høstens elgjakt i Dividalen, hvor bl.a. en 20-takkers elgokse falt for laget hans.

Men det er neste sommers NM som er vårt ærend, nærmere bestemt den store happening´en innen jaktskyting. Målselv JFF har tatt på seg intet mindre enn tre av mesterskapene. Da trengs det både folk og utstyr. Derfor er også naboforeningene Bardu JFF, Øverbygd JFF og Sørreisa JFF invitert til å delta.

I tillegg er Boger & co. lovet en håndsrekning av folk i jaktskyttermiljøet for øvrig. Han skryter av samholdet i jaktskyttermiljøet, og trekker fram gode venner fra Siljan og Eidskog i sør til Kirkenes i nord.

– Felles dugnadsinnsats, slik vi bl.a. så på Oppdal i 2017, er nok det som gjør at sporten vil overleve i framtida, sier han.

Ulf Boger er stolt av «hovedkvarteret» …

Oppgradert baner
Foreningens flotte klubbhus ble ferdigstilt tidligere i år. Et haglskudd unna ligger sportingbanen, og deretter trapbanen og elgbanen. Det har gått fem år siden sist foreningen arrangerte et NM, den gang jegertrap og leirduesti, i samarbeid med Bardu JFF.

Siden den gang er sportingbanen oppgradert, mens både elg- og trapbanene er under oppgradering i disse dager.

– På elgbanen bygger vi om vollen, lager banen lavere, og får nye styringssystemer. Den ene trapbanen bygges også om, slik at vi bl.a. får bedre bakgrunn enn tilfellet var i 2014, og kan skyte på 90 grader, forklarer Ulf Boger.

Sist gang NM leirduesti gikk i Troms (2014), var det Magne Gusland fra Brunlanes JFF som stakk av med pokalen. Han feide ned 98 av 100 duer.

Gjør stas på jegerklassen
Når det gjelder leirduestien, så er planen for utformingen klar. Nå gjenstår bare den praktiske jobben.

– Vi har alliert oss med mange dyktige folk på leirduesti, spesielt fra Siljan i Telemark. Kastemaskinene vil bli leid inn til mesterskapet, sier han.

– Flere gode grunner til å dra nordover i sommer?

– Legger du turen til Målselv i sommerferien, vil du få naturopplevelser i fleng, i tillegg til de tre mesterskapene, sier NM-generalen.

Skyttere i jegerklassen skal dessuten bli satt ekstra på under neste års trippel-NM, med en spesialpremie for «Beste jegerskytter» i kombinasjonen sti-trap-elg!

10 vinnere i Midt-Troms

Her er menyen du kan selge inn overfor familien med sikte på en Troms-tur i juli neste sommer!

  1. PRØV storørreten i Barduelva. Kortsalg for allmennheten på Inatur.no.
  2. BESØK Polar Park i Bardu, som bl.a. huser de fire store rovviltartene. Sjekk polarpark.no.
  3. KJØR den nasjonale turistveien på «Yttersida» av Senja. Opplev spektakulære plasser som Ersfjord, Tungeneset, Hamn, Segla, m.m. Sjekk nasjonaleturistveger.no og visitsenja.no.
  4. FISK laks i Målselva, ener i Troms, og en av landets beste storlakseelver. Lakseførende over totalt 140 km i majestetiske omgivelser i indre Troms. Kortsalget åpner på Inatur.no 15. mai.
  5. TA EN telttur i Øvre Dividalen nasjonalpark. Sjekk: nasjonalparkstyre.no.
  6. DRA PÅ hvalsafari. Sjekk: visittromso.no, basecampsenja.no, m.fl.
  7. HOPP I Polarbadet i Bardufoss. Sjekk polarbadet.no.
  8. PADLE Målselva eller Barduelva. Sjekk bl.a. undervegs.no.
  9. PRØV hundespann på sommerføre. Sjekk f.eks. northernlightdogadventure.com.
  10. SE midnattssola fra Målselv JFFs hytte på Målsnes.
Målselva, soleklar ener i Troms, og en av landets beste lakseelver, ligger 10 minutter unna NM-arenaen. Vi anbefaler den flere mil lange strekningene oppstrøms Målselvfossen, med innbydende soner. Her Inger Lise Brones med 13 kilo lakselykke fra Nymo, et av toppvaldene i Øvre Målselv. . Foto: Privat
Powered by Labrador CMS