Norgesmester Tom Nalum, flankert av Oskar Næss fra Svelvik JFF ( sølv) og Knut Olav Gjerstad fra Løiten JFF.

Nalum – igjen!

Det er bare å ta av seg capsen for Tom Nalum fra Brunlanes JFF. For andre år på rad klarer han kunststykket å hanke inn NM- tittelen i leirduesti.
13. juli 2019

Denne gang på skyteanlegget til Levanger JFF i Torsbustaden. Etter innledende skyting er Nalum på delt tredjeplass med 48 treff. Det starter trått i finalen. Han bommer på to motgående finaleduer på post 1 og tror gullhåpet er ute. Men på de resterende postene treffer han rubbel og bit, mens de argeste konkurrentene bommer - én etter én. Det holder hele veien inn for Nalum.  

– Jeg er veldig fokusert og får adrenalin ettersom det drar seg til, forklarer den storfornøyde norgesmesteren, som har deltatt på rundt 15 tidligere norgesmesterskap i leirduesti. 

Sølvmedaljen gikk til Oskar Næss fra Svelvik JFF, mens Knut Olav Gjerstad fra Løiten JFF tok bronse. Nicolai Wagner fra Sandefjord JFF kunne smykke seg med tittelen beste junior, og Malene Nygaard fra Kroken JFF med tittelen beste dame. Gunnar Gusland fra Brunlanes JFF ble beste veteran. 

Resultatlister finner du på www.leirdue.net.

Emneord: 

Siste fra Jakt

– Rypas rødlistestatus bør endres

– Lirypas status som «nær truet» må vurderes på ny, ut fra den bestandssituasjonen som nå er avdekket. Det sier NJFFs viltkonsulent Webjørn Svendsen, etter av en fersk NINA-rapport viser klar vekst i bestanden.

Godt rypeår i Sør- og Midt-Norge

Årets rypejakt er over for de fleste. Hva ble status? Og hvordan stemte takseringsestimatene?

Tre ulveflokker sporet i Norge så langt i vinter

Overvåkingssesongen på ulv er i gang. Hittil i vinter er det sporet tre ulveflokker på snø i Norge.

På forsiden nå