15-åringen Loke Gustus Holth ble norges­mester i figurjakt

Tenåringen fra Trøgstad Jeger- og Fiskerforening slo dermed veteranene under NM i Figurjakt 2019, etter å ha skutt perfekt i finalen, og fått 249 poeng totalt.
29. juni 2019

Norgesmesteren skjøt 199 poeng i hovedskytingen og lå dermed likt med fire A-skyttere, rett bak Ola Berntsen som skjøt feilfritt. Etter de tre første holdene var det utrolig jevnt i toppen, etter at svært mange hadde utvist glimrende skyting. På det fjerde holdet skjøt Holth feilfritt, mens seniorene som kunne tukte ham falt fra. 

Ole Mathias Fjeldskogen og Oddvar Hansen, som begge skjøt feilfritt i finalen, lå likt etter finaleomgangen og gikk til omskyting for å avgjøre andre- og tredjeplass. Der skjøt Ole Mathias Fjeldskogen best, og sikret sølvet. Oddvar Hansen tok både bronse i NM og ble beste veteran.

Beste dame ble Tonje Fuglås Kvendbø, Surnadal JFF, med 190 poeng etter hovedskytingen.

NM ble arrangert av Ringebu og Fåvang JFF på Brandstadkampen skyteanlegg.

Her kan du lese fullstendige resultater fra NM i figurjakt 2019.

Siste fra Jakt

Viten:

Når hjelper det å freda ryper?

Me trur at spørsmålet ikkje er om, men når jakt har betydning. Me vil her fortelja om trua vår, men er ikkje visse på at tru treng vera sanning.

Rakkelhaner kan få levedyktige avkom

Trodde du rakkelhanen ikke kunne formere seg? Tro om igjen. Genetiske analyser hos Norsk institutt for naturforvaltning (NINA) viser nå at denne krysningen mellom orrfugl og storfugl kan være fruktbar og få levedyktig avkom ute i det fri.

Tester ut villsvinfeller

Norske myndigheter ønsker færrest mulig villsvin på et minst mulig område i Norge. Nå tas egne villsvinfeller i bruk som et ledd i å begrense spredningen.

På forsiden nå