15-åringen Loke Gustus Holth ble norges­mester i figurjakt

Tenåringen fra Trøgstad Jeger- og Fiskerforening slo dermed veteranene under NM i Figurjakt 2019, etter å ha skutt perfekt i finalen, og fått 249 poeng totalt.
29. juni 2019

Norgesmesteren skjøt 199 poeng i hovedskytingen og lå dermed likt med fire A-skyttere, rett bak Ola Berntsen som skjøt feilfritt. Etter de tre første holdene var det utrolig jevnt i toppen, etter at svært mange hadde utvist glimrende skyting. På det fjerde holdet skjøt Holth feilfritt, mens seniorene som kunne tukte ham falt fra. 

Ole Mathias Fjeldskogen og Oddvar Hansen, som begge skjøt feilfritt i finalen, lå likt etter finaleomgangen og gikk til omskyting for å avgjøre andre- og tredjeplass. Der skjøt Ole Mathias Fjeldskogen best, og sikret sølvet. Oddvar Hansen tok både bronse i NM og ble beste veteran.

Beste dame ble Tonje Fuglås Kvendbø, Surnadal JFF, med 190 poeng etter hovedskytingen.

NM ble arrangert av Ringebu og Fåvang JFF på Brandstadkampen skyteanlegg.

Her kan du lese fullstendige resultater fra NM i figurjakt 2019.

Siste fra Jakt

Bukkejakt:

Våryr i Hampshire

Titusener av fotballsupportere tar i et normalår en langweekend i England for å se favorittlaget i Premier League. Andre tar turen over Nordsjøen for å kikke etter råbukk …

Jakt og Fiskesenteret tilbake for fullt

– Regjeringens beslutning om nedstengning av landet 12. mars, var det verst tenkelige tidspunktet på året for oss. Det var bare to dager før den viktigste kurshelga gjennom hele året, sier daglig leder Anders Storm Nilsestuen på Jakt og Fiskesenteret.

Stabilt antall ulv i Norge

I vinter ble det registrert 103–106 ulver i Norge. Antallet er uendret fra i fjor.

På forsiden nå