100 bjørner kan felles i Jämtland

Bjørnejakten nærmer seg i Sverige. I tre län er det gitt fellingstillatelser på totalt 147 bjørner. Flest bjørner kan felles i Jämtland.
11. juni 2019

Flest fellingstillatelser er gitt i Jämtland, der lokalmyndighetene har gitt grønt lys til felling av 100 bjørner. I Västernorrlands län er tallet 45, mens Värmlands län har gitt tillatelser til felling av ytterligere to.

Lisensjakten på bjørn i Sverige pågår fra 21. august til 15. oktober. Under jakten i fjor ble det åpnet for felling av 284 bjørner i sju län.

Emneord: 

Siste fra Jakt

Portrettet:

Stålmannen Hans Kristian Wear

Dette portrettet handler ikke om alternativ ammunisjon, men om egenskaper. Det finnes folk som er lagd av spesielle materialer.

– Store mørketall om viltpåkjørsler

Nesten 12 000 elg, hjort og rådyr ble registrert påkjørt av motorkjøretøy i fjor, ifølge Norsk institutt for naturforskning. Men mørketallene er store, spesielt på rådyr, sier ettersøksveteran Rune Borgersen.
Bukkejakt:

Våryr i Hampshire

Titusener av fotballsupportere tar i et normalår en langweekend i England for å se favorittlaget i Premier League. Andre tar turen over Nordsjøen for å kikke etter råbukk …

På forsiden nå