Elgen ble felt med .375 H&H Magnum. Den gikk ca. 50 meter etter lungeskudd.

Magnum-mysteriet

Mange storviltjegere sverger til grovt skyts på elgen. De synes å mene at det blir mer elg av større munning. Men er disse gulrøttene av noen patroner egentlig nødvendige i den norske elgskogen?
09. mai 2019
Den jevne magnum­skytter håndterer sin børse vel så godt som jegeren med kun de obligatoriske trenings­skuddene i sin 6,5mm.

Skal man ta en nøktern vurdering, kan den mer enn hundre år gamle 6,5x55 gjøre jobben på alt jaktbart vilt i Norge. Den er flattskytende nok til forsvar­lige jakthold, og den kan brukes på alt matvilt.

At den benyttes på alt fra rype til elg er et godt skussmål for en allsidig patron. Enkelte hevder at den er litt i minste laget til elgen, men så lenge den er i stand til å gjennomskyte en voksen elg med riktig kule, bør den definitivt holde mål.

Kjære leser!

For å lese flere saker må du være innlogget som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Siste fra Jakt

Skrantesjuke:

For få hjort og elg skutt i Nordfjellaregionen

Det ble felt flere elg og hjort i Nordfjellaregionen i 2019 enn i 2018, men ikke nok sammenlignet med planen for å nå myndighetenes mål om å halvere bestandene innen utgangen av 2020. Nå er rådet fra forskerne å øke avskytingen under årets jakt.

Flere bjørner, men færre binner i norske skoger

I fjor ble det registrert 148 brunbjørner i Norge, en økning på sju prosent fra året før. Det er det høyeste antall bjørner registrert i landet siden 2013.

Hver sjuende jeger er kvinne

– Dette er gledelig lesing og viser at vår langsiktige satsing på å få flere kvinner ut på jakt virker, sier organisasjonskonsulent i NJFF, Silje Klæbo. Nye tall fra SSB viser nemlig at antallet kvinnelige jegere i Norge øker jevnt og trutt.

På forsiden nå