Figurjakt i høyden

NM figurjakt går av stabelen på Ringebu 29.–30. juni. Ni år etter at Ringebu og Fåvang JFF sist var vertskap for landets figurjaktskyttere, er arrangementet nok en gang tilbake i Oppland.
24. april 2019

Figurjaktløypa på Brandstadkampen skytebane, som ligger 800 meter over havet, er fylkets eneste. Med spektakulær utsikt over fjell og dal, er det ei løype litt utenom det vanlige.

Leder av NM-komiteen, Geir Tidemandsen, har en solid gjeng frivillige i ryggen, som står klare til å ta imot deg som liker å svinge hagla på realistisk vis.

NM i figurjakt sto en stund uten arrangør. Etter at RFJFF fikk tildelt arrangementet på seinhøsten i fjor, har det ikke vært all verdens til forberedelser. Dermed er det en fordel at løypa i hovedsak ligger klar fra før.

– Dette er jo ikke første stedet i Norge hvor det blir barmark om våren! Derfor har vi konsentrert oss om det administrative først, samt å finne samarbeidspartnere og frivillige mannskaper. Den siste tida bruker vi på det praktiske arbeidet, forteller Geir Tidemandsen.

– Hva med prøve-NM?

– På grunn av den korte tida er det ikke sikkert det blir prøve-NM, men i alle fall et «prøve-stevne», forteller han.

Ved forrige korsvei, i 2010, forløp det hele meget bra, ikke minst fordi arrangørene klarte å gjøre finaleskytingen svært spennende. Den gangen var det 400 deltakere, med Tom Fjeldstad som norgesmester.

Siste fra Jakt

Politiet ber jegere ligge unna alkoholen

I en ny informasjonsfolder om jakt og rus oppfordrer politiet jaktledere til å snakke med jaktlaget om rus før start, og unngå blanding av alkohol og våpen.

Droner redder rådyrkillinger

Mange metoder har vært prøvd for redde rådyrkillingene fra slåtten. Flere steder i landet tas droner med varmesøkende kamera i bruk – med stor suksess.

Har du ettersøksavtalen i boks?

Bukkejakta på rådyr står for døra. Men langt fra alle har den lovpålagte ettersøksavtalen på plass, ifølge ettersøksjeger Rune Borgersen.

På forsiden nå