Figurjakt i høyden

NM figurjakt går av stabelen på Ringebu 29.–30. juni. Ni år etter at Ringebu og Fåvang JFF sist var vertskap for landets figurjaktskyttere, er arrangementet nok en gang tilbake i Oppland.
24. april 2019

Figurjaktløypa på Brandstadkampen skytebane, som ligger 800 meter over havet, er fylkets eneste. Med spektakulær utsikt over fjell og dal, er det ei løype litt utenom det vanlige.

Leder av NM-komiteen, Geir Tidemandsen, har en solid gjeng frivillige i ryggen, som står klare til å ta imot deg som liker å svinge hagla på realistisk vis.

NM i figurjakt sto en stund uten arrangør. Etter at RFJFF fikk tildelt arrangementet på seinhøsten i fjor, har det ikke vært all verdens til forberedelser. Dermed er det en fordel at løypa i hovedsak ligger klar fra før.

– Dette er jo ikke første stedet i Norge hvor det blir barmark om våren! Derfor har vi konsentrert oss om det administrative først, samt å finne samarbeidspartnere og frivillige mannskaper. Den siste tida bruker vi på det praktiske arbeidet, forteller Geir Tidemandsen.

– Hva med prøve-NM?

– På grunn av den korte tida er det ikke sikkert det blir prøve-NM, men i alle fall et «prøve-stevne», forteller han.

Ved forrige korsvei, i 2010, forløp det hele meget bra, ikke minst fordi arrangørene klarte å gjøre finaleskytingen svært spennende. Den gangen var det 400 deltakere, med Tom Fjeldstad som norgesmester.

Siste fra Jakt

Portrettet:

Stålmannen Hans Kristian Wear

Dette portrettet handler ikke om alternativ ammunisjon, men om egenskaper. Det finnes folk som er lagd av spesielle materialer.

– Store mørketall om viltpåkjørsler

Nesten 12 000 elg, hjort og rådyr ble registrert påkjørt av motorkjøretøy i fjor, ifølge Norsk institutt for naturforskning. Men mørketallene er store, spesielt på rådyr, sier ettersøksveteran Rune Borgersen.
Bukkejakt:

Våryr i Hampshire

Titusener av fotballsupportere tar i et normalår en langweekend i England for å se favorittlaget i Premier League. Andre tar turen over Nordsjøen for å kikke etter råbukk …

På forsiden nå