Mann frifunnet etter å ha skutt havørn

En mann tidlig i 20-årene er i Vest-Telemark tingrett frifunnet for å ha skutt en havørn i Fyresdal.
26. mars 2019

Retten ga mannen medhold i at han handlet i nødverge da han skjøt den fredede rovfuglen, skriver  NRK

Hendelsen skjedde i november 2017 da mannen kom hjem fra elgjakt og oppdaget en havørn i nærheten av sauene på farens gård i Fyresdal. 

Han skjøt ørnen med jaktrifla han hadde med seg og mener at han handlet i nødverge for å hindre at havørnen angrep sauene. Ørnen satt bare noen meter unna sauefjøset da den ble skutt.

Mannen varslet deretter Statens naturoppsyn om hendelsen.

Mannen ble deretter anmeldt av Norges Miljøvernforbund for å ha skutt den fredede rovfuglen uten å ha fellingstillatelse. Aktor ba om betinget fengslet i 30 dager og 5.000 kroner i bot for mannen.

Siste fra Jakt

Skrantesjuke:

For få hjort og elg skutt i Nordfjellaregionen

Det ble felt flere elg og hjort i Nordfjellaregionen i 2019 enn i 2018, men ikke nok sammenlignet med planen for å nå myndighetenes mål om å halvere bestandene innen utgangen av 2020. Nå er rådet fra forskerne å øke avskytingen under årets jakt.

Flere bjørner, men færre binner i norske skoger

I fjor ble det registrert 148 brunbjørner i Norge, en økning på sju prosent fra året før. Det er det høyeste antall bjørner registrert i landet siden 2013.

Hver sjuende jeger er kvinne

– Dette er gledelig lesing og viser at vår langsiktige satsing på å få flere kvinner ut på jakt virker, sier organisasjonskonsulent i NJFF, Silje Klæbo. Nye tall fra SSB viser nemlig at antallet kvinnelige jegere i Norge øker jevnt og trutt.

På forsiden nå