Duejegere havnet i politiets søkelys etter ordinær og lovlig duejakt. personen på bildet har ingen tilknytning til saken. Illustrasjonsfoto: Leif Ø. Haug

Bevæpnet politi rykket ut til duejakt i Stavanger

Bevæpnet politi rykket ut etter at det søndag morgen kom meldinger om skudd i Stavanger. Da de kom fram viste det seg at skuddene kom fra duejegere.
24. september 2018

Klokken 08.50 fikk politiet melding om at to personer var sett ute på et jorde med våpen ved Stokkavannet i Stavanger, og at det var hørt tre skudd.

Politiet bevæpnet seg, men da de kom fram til personene viste det seg å ikke være så dramatisk.

– Det viste seg å dreie seg om to godkjente jegere. De hadde fått grunneiers tillatelse til å drive duejakt, sier operasjonsleder Helene Strand ved Sørvest politidistrikt til  Stavanger Aftenblad.

Jegerne er mann og en kvinne som begge er i 20-årene. Politiet oppfordret dem til å informere om jakten neste gang og sette opp skilt med varsel til turgåere.

Emneord: 

Siste fra Jakt

– Rypas rødlistestatus bør endres

– Lirypas status som «nær truet» må vurderes på ny, ut fra den bestandssituasjonen som nå er avdekket. Det sier NJFFs viltkonsulent Webjørn Svendsen, etter av en fersk NINA-rapport viser klar vekst i bestanden.

Godt rypeår i Sør- og Midt-Norge

Årets rypejakt er over for de fleste. Hva ble status? Og hvordan stemte takseringsestimatene?

Tre ulveflokker sporet i Norge så langt i vinter

Overvåkingssesongen på ulv er i gang. Hittil i vinter er det sporet tre ulveflokker på snø i Norge.

På forsiden nå