Sikter mot deltaker­rekord

Åmli JFF tror det kan gå mot deltakerrekord når NM jaktfelt går av stabelen på Dølemo 11.-15. april.
25. februar 2018

– Det er første gang NM jaktfelt arrangeres her på Sørlandet, og vi har merket veldig stor interesse, sier leder i Åmli JFF, Jan Harald Helledal, som også sitter i NM-styret.

Dette er NM-holdene

Rev – sittende 60 m.
Råbukk – sittende 115 m (D1 90 m).
Tiur – stående 50 m.
Jerv – sittende 95 m.
Ulv – stående 60 m.
Hjort – liggende 200 m (D1 100 m)

Han karakteriserer skyttermiljøet i regionen som «vanvittig bra» med mange gode skyttere, og tror landsdelen vil markere seg under årets jaktfelt-NM.

– Men vi håper selvsagt på godt besøk fra hele landet. I år burde det også ligge godt til rette for at skyttere fra Veslandet tar turen. Målet er 1500 deltakere, det vil i så fall være ny rekord.

Ifølge Helledal er forberedelsene godt i rute:

– Dette er en stor dugnad, og vi har samarbeidet veldig bra med våre medarrangører Dølemo Skyttarlag og Froland, Gjerstad, Tvedestrand og Drangedal JFF, sier han.

Helledal kan ellers fortelle om overveldende respons fra sponsorer, og lover mange flotte premier under årets jaktfelt-NM.

For mer info: www.nmjaktfelt2018.no

Siste fra Jakt

Det blir tidligere jaktstart på villrein på Hardangervidda sør for riskveg 7 de to neste årene. Illustrasjonsfoto: Simon Åsheim

Det blir utvidet jakttid for å bekjempe skrantesjuke

Høringsfristen er over og Miljødirektoratet har bestemt seg. Det blir tidligere jaktstart på villrein, elg og hjort for å hindre spredning av skrantesjuke.
 Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinområde, drømmer om store villreinflokker på Hardangervidda. Foto: Atle Skjelde
Portrettet:

Arealforkjemperen

– Arealforvaltning og menneskelig ferdsel er de største utfordringene for villreinen. Flere av turisthyttene på Hardangervidda bør stenges, sier Svein Erik Lund, sekretær i Hardangervidda villreinutval.
Løvenskiold-Fossum har sagt opp alle leietakere av småviltjakt i Telemark. Nå er det uklart mod et er Skien JFF eller Telemark JFF som får tegne ny avtale med den store grunneieren. Illustrasjonsfoto: Torgeir W. Skancke

Løvenskiold-Fossum sier opp småviltjegerne

Alle tidligere leietakere kan vinke adjø til småviltjaktavtalene sine med Løvenskiold i Telemark.

På forsiden nå