Sikter mot deltaker­rekord

Åmli JFF tror det kan gå mot deltakerrekord når NM jaktfelt går av stabelen på Dølemo 11.-15. april.
25. februar 2018

– Det er første gang NM jaktfelt arrangeres her på Sørlandet, og vi har merket veldig stor interesse, sier leder i Åmli JFF, Jan Harald Helledal, som også sitter i NM-styret.

Dette er NM-holdene

Rev – sittende 60 m.
Råbukk – sittende 115 m (D1 90 m).
Tiur – stående 50 m.
Jerv – sittende 95 m.
Ulv – stående 60 m.
Hjort – liggende 200 m (D1 100 m)

Han karakteriserer skyttermiljøet i regionen som «vanvittig bra» med mange gode skyttere, og tror landsdelen vil markere seg under årets jaktfelt-NM.

– Men vi håper selvsagt på godt besøk fra hele landet. I år burde det også ligge godt til rette for at skyttere fra Veslandet tar turen. Målet er 1500 deltakere, det vil i så fall være ny rekord.

Ifølge Helledal er forberedelsene godt i rute:

– Dette er en stor dugnad, og vi har samarbeidet veldig bra med våre medarrangører Dølemo Skyttarlag og Froland, Gjerstad, Tvedestrand og Drangedal JFF, sier han.

Helledal kan ellers fortelle om overveldende respons fra sponsorer, og lover mange flotte premier under årets jaktfelt-NM.

For mer info: www.nmjaktfelt2018.no

Siste fra Jakt

Trippel-NM i Målselv:

Fortsatt mulighet for påmelding til trippel-NM

Det var lenge tvil om regjeringens koronatiltak tillot å arrangere NM i Målselv også i år. Men nå blir det NM, selv med få påmeldte. Siste mulighet for påmelding er fredag 18. juni.

Håper fortsatt å bli kvitt skrantesyke

Høyt bukkeuttak og generell bestandsreduksjon er blant de viktigste tiltakene som anbefales for å bekjempe skrantesjuke på Hardangervidda. NJFF ønsker ordinær jakt og lokal involvering.

Droner finner rådyrlammene

Droner med varmesøkende kamera har vist seg som et effektivt hjelpemiddel for å redde rådyrlam i slåtten. Og lokalforeningene har fått øynene opp for det nye hjelpemiddelet.

På forsiden nå