Annonse

Test av Swedteam Alpha Pro 3-l jakke og bukse

Her ser vi bilde av Swedteam Alpha Pro 3-l jakke og bukse.

Membransuksess fra svenskene

Med Alpha Pro 3-L har Swedteam har rett og slett laget en skikkelig god dress for smygjakt og postering.

Publisert Sist oppdatert

Vi har sagt det før, og sier det gjerne igjen; det har skjedd noe med Swedteam. Snitt, passform og design viser litt nye takter. Slikt går ikke upåaktet hen. Konkurransedyktige priser hjelper også på.

Lydsvak

Alpha Pro 3-L har en trelags membran kalt Nenordic. Den har (som man må forvente) holdt vann og vind ute gjennom hele testperioden. Alle sømmer er tapet, samtlige glidelåser gummiert. 

Yttersiden er myk og børstet. Selv om stoffet ikke er helt lydløst, bidrar det til å holde lydnivået på et svært moderat nivå. Jakka har to romslige håndlommer, samt to brystlommer med innvendig hull for ledning. 

Begge skuldre har ei hempe for feste av pisk/ antenne til jaktradio. Merk at brystlommene kan være noe små om du har en eldre jaktradio av den klumpete typen. Jakka har ellers ingen innerlomme.

Lufting i ryggen

Den romslige, avtakbare hetta har justeringsmuligheter og en halvstiv og funksjonell brem. Avslutningene på ermene har et neoprenlignende stoff, og strammefunksjon med borrelås. Slikt lager lyd. Husk derfor å justere/stramme før du smyger ut i skogen. 

Swedteam skal imidlertid ha skryt for å ha utstyrt øvre del av ryggen med en tverrgående luftklaff (fra skulder til skulder). Dette bidrar til å slippe ut overskuddsvarme – i hvert fall når du ikke går med sekk. 

Også de lange glidelåsene under armene sørger for ekstra ventilering ved fysisk aktivitet. Som med andre membranklær, bør du uansett holde aktiviteten på at moderat nivå for ikke å bli klam.

Klumpete ankelstramming

Når det kommer til buksa, bidrar elastiske partier i livet og formsydde knær til god passform. Om du foretrekker bukseseler, finnes det også festeknapper for slikt. Buksa har også to glidelåsåpninger for lufting. 

Til forskjell fra en del andre jaktdresser, er de plassert på innsiden av lårene. Dette fungerer tilfredsstillende. Foruten to stikklommer, er også hvert lår utstyrt med lomme, samtlige med glidelås. 

Strammingen nederst på buksebeina (nylonreim og plastspenne) oppleves litt tungvinn og er ikke den mest elegante løsningen vi har sett. Noen vil nok også savne en gamasjekrok.

Oppsummert

Med tanke på at Swedteam har laget en hel membrandress for smyg- og posteringsjakt som prismessig ligger godt under mange konkurrenter per del, er dette mye jaktklær for pengene. 

Den holder deg tørr på post, og bruker du luftemulighetene og går like sakte på smygjakt som erfarne smygjegere predikerer, blir ikke du så våt på innsiden heller.

Swedteam Alpha Pro 3-l jakke og bukse:

Membrandress med Nenordic-membran og tapede sømmer. Børstet ytterstoff.

Farge: Grønn

Stoff: 100 % polyester

Størrelser: 46–60

Vekt: 980 g (overdel, størrelse M) 500 g (underdel, størrelse M)

Leverandør: Swedteam, swedteam.no

Vannsøyle: 10 000 mm

Pustefunksjon: 10 000 gram/m2/24h

Pris: kr 3895,- (jakke), kr 2645,- (bukse)

Leverandør: Swedteam, swedteam.com

Kort oppsummert

Pluss

  • God passform

  • Bra med lufting
  • Lydsvak
  • God hette
  • Mye jaktdress for pengene

Noe å tenke på

  • Litt små brystlommer for klumpete jaktradioer
  • Klumpete strammeløsning på beina

  • Ikke innerlomme

  • Ikke gamasjekrok

  • Ikke så glad i gnister fra bål

  • Karakter: 5

Powered by Labrador CMS