Annonse

Test av Arc’teryx Atom SL

Vettug vindjakke

Er du i markedet for en lett, vindbeskyttende jakke eller anorakk, bør du ta en titt på Arc’teryx Atom SL.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Superlette og komprimerbare jakker med pustende og vindbe- skyttende egenskaper har vært på markedet i en årrekke, og er for lengst blitt en gjenganger i folks turgarderobe. Man skulle kanskje tro at det ikke var så mye å videreutvikle og fornye på disse forholdsvis enkle plaggene, men Arc’teryx er blant dem som stadig gjør interessante grep.

Isolasjonslag

I produsentens letteste serie, kalt Atom SL, kan du velge mellom anorakk og jakke, vi har testet sistnevnte. Den har fått et tynt lag Coreloft-isolasjon i front og rygg, og meshfôr i ermene.

I sidene er det lagt inn stretch-paneler i fleece. Når jakka i tillegg har forholdsvis robuste glidelåser både i håndlommer og front, sier det seg selv at det gir utslag på vekta, men den veier bare +/- 50 gram mer enn sammenliknbare konkurrenter, og gir litt mer av en «jakkefølelse».

Test: Brynje Expedition Jacket

Mykt ytterstoff

Selv om dette ikke er førstevalget på smygjakt, framstår ytterstoffet nokså mykt og lydsvakt. Impregneringen får fukt til å prelle av en stund, men dette er ikke ment å være en regnjakke. Den tørker dog raskt om den er blitt våt. Om du vil opprettholde de fuktavvisende egenskapene, anbefales re-impregnering etter vask.

God hette

Jakka har god og kroppsnær passform, forlenget ryggstykke og formsydde albuer. Den justerbare hetta har halvstiv brem, og gir sammen med en forholdsvis høy krage god beskyttelse mot sur vind. Hetta kan også kneppes ned når den ikke er i bruk.

Test: Bergans Rabot 365 3L Jacket

Fornuftige kompromisser

Gjennom ett års aktiv bruk har Atom SL gitt en svært behagelig brukeropplevelse. Den balanserer vindavvisning og ventilerende egenskaper godt, og alt av sømmer, glidelåser og stramminger har fungert uten lyter.

Jakka er verken lettest eller billigst i klassen, men den tilbyr fornuftige kompromisser, gode detaljer og finish i toppklasse.

Arc’teryx Atom SL

Lett, pustende vindjakke i polyester. Tynt isolasjonslag i rygg og front. Ventile- rende sidestykker i fleece.

Justerbar hette som kan kneppes ned. Jakkekant med forlenget rygg og regulerbar trekksnor/strikk.

YKK-glidelåser i front og på jakkens to håndlommer, sistnevnte fungerer også som oppbevaringspose. Vekt: 260 g (str. M). Leveres i assorterte farger.

Pris: kr 2.199,-

Leverandører: Arc’teryx, arcteryx.com/

Karakter: 5

Powered by Labrador CMS