Annonse

Test av Bergans Rabot 365 3L Jacket

Jakka scorer høyt i vinterstormen, men det er irriterende at kragen bøyer seg så lett inn under haka.
Jakka scorer høyt i vinterstormen, men det er irriterende at kragen bøyer seg så lett inn under haka.

Solid jakke, men kragen trekker ned

Skalljakka fra Bergans’ nye Rabot 365-kolleksjon er solid, men kragepartiet ødelegger totalopplevelsen.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Som navnet tilsier, er dette en jakke for helårsbruk. Skalljakker har både fordeler og ulemper. Ikke alle er like godt rustet for vintersesongen som for de øvrige årstidene. Men her har Bergans truffet godt. Jakka er lett og komfortabel i bruk.

En trelags Dermizax NX-membran, med toveis stretch, bidrar til at jakka støyer mindre, og oppleves mjukere og mer bevegelig enn liknende skalljakker. Stoffet motstår mye vær og vind og er dessuten svært slitesterkt.

Pusteevnen er også god. Blir det for klamt, er den lange ventileringen under armene gunstig. Dobbel glidelås bidrar til enkel justering med en hånd.

Pusteevnen er god, og de lange ventilasjonsglidelåsene er gunstige.
Pusteevnen er god, og de lange ventilasjonsglidelåsene er gunstige.

Vi kunne imidlertid tenkt oss en høyere krage, slik at den kommer over haka, og gjerne dekker munnen. Fordi kragen er for lav, «stanger» den mot haka og bøyer seg innover. Dette gjør den selv om man åpner glidelåsen litt. Dette er alltid et irritasjonsmoment, selv om det straks føles mer behagelig dersom du bruker hetta.

Nedbøren «preller» fortsatt lett av jakka, selv etter å ha slitt ut/skitnet til stoffet gjennom testperioden. Det lønner seg å lufte den godt etter bruk, slik at du slipper unødig vasking/impregnering.

Vi liker at glidelåsene er vanntette, disse er også enkle å betjene, selv med tykke vintervotter på. Mansjettene er også svært behagelige. Åpningen ved håndleddet er ekstra vid, slik at du får jakka over hanskene. Borrelås-stramming er også mer behagelig enn knapper, selv om det lettere kan oppstå slitasje over tid.

De to frontlommene kommer ikke i konflikt med hoftebeltet ved bæring av sekk, og brystlomma rommer akkurat et moderne beist av en smarttelefon. Det er plass til hjelm i hetta, som for øvrig er enkel å justere med snorstramming bak. Her er det også en liten hempe for oppheng. Innvendig er det er tynt fuktabsorberende lag, som bidrar til mindre «gnaging» når du ikke har hals eller andre plagg på.

PRODUKTNAVN: Bergans Rabot 365 3L Jacket

PRODUKTFAKTA: 3-lags Dermizax NX med 2-veis stretch. Vindtett, vanntett (vannsøyle: 20 000 mm), og pustende egenskaper. Komfortabelt, hurtigtørkende og fuktabsorberende materiale i nakken og på hakebeskyttelsen.

Produktet inneholder bluesign approved fabrics and trimmings. Fast, formsydd hette med enhånds justering bak. Lange ventilasjonsglidelåser under armene med dobbel funksjon, slik at du kan stikke ermene gjennom åpningene.

Vanntette frontlommer og brystlomme (herre), innerlomme (dame). Jakka har Recco-søkebrikke i hetta. Borrelåsjustering på erme. Enhånds elastisk snorstramming i underkant. Forlenget ryggparti. Frontklaff med borrelås og trykknapper. Formsydd albueparti for optimal bevegelsesfrihet. Vekt: 610 g (str. L)

LEVERANDØR: Bergans Retail AS, tlf. 32 25 25 00, www.bergans.no
PRIS: kr 4999,-

KARAKTER: 4

Powered by Labrador CMS